Vesti iz rukometa

Daleko je Evropsko prvenstvo, ovo je samo priprema: Rukometaši Srbije se okupili pred dvomeč sa Slovenijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 10:14
Daleko je Evropsko prvenstvo, ovo je samo priprema: Rukometaši Srbije se okupili pred dvomeč sa Slovenijom Rukometni savez Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u nedelju uveče u svojoj sada već stalnoj bazi, Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva protiv Slovenije 4. i 5. novembra na gostujućem terenu.

Izabranici Tonija Đerone zajedno su prvi put posle gotovo pola godine. Ovom nedeljom zvanično počinje misija ”EHF EURO” koja osim težinu najjačeg rukometnog takmičenja za nacionalne timove nosi sa sobom i put ka OI 2024. godine.

U okviru prve nedelje priprema na programu je put za Sloveniju i dve prijateljske utakmice kojima ni malo nedostaje takmičarskog pristupa po tome kako po dolasku deluju najbolji srpski rukometaši.

"Jako mi je drago što sam ponovo na okupu sa ovom grupom ljudi da istaknem pre svega, posebno jer je prošlo skoro šest meseci”, započinje uvek nasmejano Predrag Vejin razgovor za sajt Rukometng saveza Srbije i dodao:

"Zdrav sam! To je i meni i svim igračima najbitnije. Radujemo se ovom okupljanju, gladni smo novih izazova. Poznajući Tonijev sistem svaka utakmica služi za što bolju pripremu i ne smemo da izađemo na dvoboj Sloveniji bez takvog pristupa. Ove dve utakmice su fantastična stvar, u pravom trenutku da vidimo gde smo, da stručni štab oceni na kom smo nivou i na čemu treba da se radi do Nemačke."

Vladimir Cupara prvi put na okupljanje dolazi kao novi stanovnik Bukurešta. U rumunskom Dinamu je trenutno bez poraza u 12 zvaničnih utakmica što dosta govori kako o individualnoj tako i ekipnoj formi.

"Lepo sam se uklopio, sviđa mi se grad, ekipa i trener. Radimo dobre stvari i to se vidi kroz aktuelni rezultat. Liga je drugačija u odnosu na ono na šta sam do sada nailazio, ali dopada mi se. Igra se grublji rukomet, ali vrlo kvalitetan i sa visokim intenzitetom. Predugačak je ovo period da nisam bio sa reprezentacijom i mislim da će nam trebati nekoliko dana da se opet uklopimo, ali presrećan sam što je porodica ponovo na okupu. Кada se nosi dres Srbije svaka utakmica je prilika za dokazivanje i borbu za nešto više i tu nema mesta kalkulacijama. Pobeda je uvek i u svemu primarni cilj", rekao je Cupara.

Evropsko prvenstvo je iza ugla, pritisak nečujno kreće da se gradi, ali ga ”orlovi” još uvek ne osećaju.

”Daleko je prvenstvo, za sada ne razmišljamo o tome. Imamo dobru grupu, međutim kada god razmišljam o tome, imam specifičan osećaj. Sada u ovom trenutku, u ovom stanju možemo da budemo prvi u grupi, ali možemo da budemo i poslednji. Situacija je ujednačena, sve su to vrhunske ekipe, ali je i Srbija", kaže golman Srbije.

Najbolji srpski rukometaši treniraće u Srbiji do petka, kada sledi put za Sloveniju ne prijateljski dvomeč.