Vesti iz rukometa

Derbi rukometne Superlige opravdao sva očekivanja! Voša bolja od Metaloplastike u Slanoj Bari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 21:45
Derbi rukometne Superlige opravdao sva očekivanja! Voša bolja od Metaloplastike u Slanoj Bari MN Press

Derbi šestog kola rukometne Superlige Srbije između Vojvodine i Metaloplastike nije razočarao. U susretu punog preokreta, videli smo sjajnu predstavu dva jedina neporažena tima u dosadašnjem toku prvenstva, a na kraju se ipak radovala novosadska ekipa i aktuelni šampion, koji je zahvaljujući boljoj igri u finišu drugog poluvremena slavio rezultatom 27:23 (16:11).

Vojvodina je u jednom trenutku imala i sedam golova prednosti i sve je slutilo da će izabranici Borisa Rojevića lakše doći do pobede. Ali su diskutabilnim odlukama u odbrani, početkom i sredinom drugog poluvremena dozvolili preokret Metaloplastike, koja je serijom 11:2 uvela meč u neizvesnu zaršnicu, ali nije imala snage da overi pobedu u Slanoj Bari.

Prvih desetak minuta proteklo je u izjednačenoj igri, da bi Vojvodina preko desnog i levog krila, Vorkapića i Sunajka, podigla ritam i stekla sedam golova prednosti (15:8) u finišu prvog poluvremena. Na odmor se otišlo rezultatom 16:11 u korist šampiona. A, mali predah kao da je više prijao rukometašima šabačkom tima, koji su došlo do potpunog preokreta u drugom delu igre. 

Rukometaši Vojvodine kao da nisu znali šta ih je snašlo. Bili su bleda kopija tima iz prvog poluvremena. Što zbog slabe realizacije, što zbog fenomenalnih odbrana kapitena Arsića na golu Metaloplastike. A, koliko je dominantna igra gostujućeg tima bila i u napadu, svedoči 8:1 serija u režiji Jovanovića i Dakića, posle koje su Šapčani došli do prednosti od 19:17. Nakon što je u 12. minutu bilo 15:8 za Vojvodinu!

Međutim, tu nije bilo kraja uzbuđenjima. Ekipa koja je osvojila triplu krunu prošle sezone se nije predavala. Voša je podigla stepen u defanzivi. Povezala konce u napadu i preko Rogana i Vorkapića došla do svoje igre, koja ju je krasila na startu meča. Sa druge strane, Metaloplastika kao da je izgubila energiju. Voša je pravim rešenjima uspela da dođe do egala, a potom i povede posle nekoliko dobrih kontri Sunajka i Ocvirka (24:21). Šapčani su u nekoliko navrata prišli na dva gola zaostatka, ali je iskustvo Novosađana u samom finišu presudilo. 

Vojvodina je upisala šestu pobedu u sezoni, zadržavši vodeće mesto na tabeli, dok je Metaloplastika upisala prvi poraz i sada je učinku 5-1. Najefikasiji u pobedničkom timu bili su Vorkapić i Ocvirk sa po šest pogodaka, dok su listu strelaca šabačke ekipe predvodili Jovanović i Dakić sa takođe po šest golova.

Golman Metaloplastike Arsić imao je 11 intevencija, a čuvar mreže Vojvodine Trnavac osam.

 

 

Standings provided by Sofascore