Vesti iz rukometa

Bregar okupio rukometašice za EHF EURO kvalifikacije

komentari (0)

Izvor: Rukometni savez Srbije

02.10.2023 18:25
Bregar okupio rukometašice za EHF EURO kvalifikacije Rukometni savez Srbije

Najbolje srpske rukometašice u drugačijem sastavu u odnosu na prethodni period počinju novi ciklus kvalifikacija.

Posle ostvarenog plasmana na Svetsku rukometnu smotru koja Srpkinje očekuje krajem godine, počinju kvalifikacije ze Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Selektor Uroš Bregar, svestan je da tranzicija koja je pred nama neće biti ni malo laka, ali zbog toga ovo okupljanje u okviru EHF nedelje nacionalnih timova služi i kao prilika da pod njegovim vođstvom trenira i ženski razvojni seniorski tim.

"Očekuje nas novi krug kvalifikacija. Radujem se da ćemo početi pripreme od sedmog oktobra i tako imati dva dana više za pripreme. Reprezentacija će biti dosta promenjena u odnosu na prethodni period. Pred nama su dve utakmice kvalifikacija protiv Bugarske u Zrenjaninu i Turske u Ankari. Veliki izazov će biti utakmica u Turskoj, ali se svakako nadam  pobedama", započinje slovenački stručnjak na čelu srpskog nacionalnog tima.

Kadrovske promene su već najavljene u prethodnom ciklusu, dok su i povrede određenih igračica i neophodan duži oporavak učinili ovaj zadatak još težim.

"Zbog velikih provblma na poziciji golmana, Graovac je prestala da igra, a Risović i Đurašinović su povređene, odlučili smo da pozovemo Mariju Čolić da nam pomogne u predstojećim utakmicama.  Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo. U Zrenjaninu smo uvek imali odlične uslove za rad, prelepu atmosferu na utkamicama i nadam se da će tako biti i ovog puta", zaključio je Bregar.

Spisak razvojnog tima ženske seniorske reprezentacije možete preuzeti OVDE, dok najbolji srpski rukometni sastav u konkurenciji dama ovog oktobra čine:

Golmani: Marija Čolić, Jovana Vasiljković, Marija Simić, Moli Kubina

Leva krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Tamara Kocić

Pivoti: Edita Nuković, Jovana Milojević, Katarina Bojičić

Desna krila: Nataša Lovrić, Dunja Radević

Bekovi: Dunja Tabak, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Emilija Lazić, Jovana Jovović, Aleksandara Vukajlović, Marija Laništanin, Anđela Janjušević

Raduje činjenica da se posle paize zbog povrede u sastav vratila Jovana Jovović, dok je Jovana Skrobić (Kovačević) na pauzi od rukometa iz privatnih razloga.