Vesti iz ostalih sportova

Direktor Mercedesa nije impresioniran rekordom Ferstapena: Sve je to nebitno!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.09.2023 15:05
Direktor Mercedesa nije impresioniran rekordom Ferstapena: Sve je to nebitno! Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Direktor ekipe Mercedes u šampionatu Formule jedan Toto Volf izjavio je danas da rekord vozača Red Bula Maksa Ferstapena od 10 uzastopnih pobeda potpuno nebitan, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Ferstapen je u nedelju trijumfovao na Velikoj nagradi Italije na stazi u Monci. Holandski vozač je stigao do desete uzastopne pobede u F1 i nadmašio prethodni rekord Sebastijana Fetela iz 2013. godine.

Nemački vozač je tada u ekipi Red Bula ostvario devet uzastopnih pobeda. Ekipa Red Bul je rekorder sa 15 uzastopnih pobeda. Ekipa Mercedesa, koja je u F1 dominirala od 2014. do 2020. godine, nije uspela da ostvari ove rekorde.

"Za mene su takvi rekordi potpuno nebitni. Bili su nebitni i u danima naših pobeda u Mercedesu. Ne znam koliko smo mi ostvarili uzastopnih pobeda. Nisam ni znao da se to broji", rekao je Volf.

 

 

On je istakao da Ferstapenov uspeh "prikazuje sjajnog vozača u sjajnom bolidu, koji se takmiči na izuzetno visokom nivou". Volf je naveo da očekuje da će Red Bul da pobedi u svakoj trci ove sezone, osim ako ekipa ne napravi neku grešku.

Direktor Ferarija Frederik Vaser izjavio je da smatra da Ferstapen u poslednje dve godine nije napravio nijednu grešku na trkama. "Red Bul je napravio impresivan rezultat. Za mene je najimpresivnije da Ferstapen, a ne radi se samo o poslednjih 10 trka, nije napravio nijednu grešku u poslednje dve godine. On odlično upravlja ovom situacijom", rekao je Vaser.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 364 bodova, dok je njegov timski kolega Serhio Peres drugi sa 219.