Vesti iz automoto sporta

Ferstapen i dalje u neverici nakon postavljenog rekorda u F1: Nisam mislio da je tako nešto moguće

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.09.2023 22:45
Ferstapen i dalje u neverici nakon postavljenog rekorda u F1: Nisam mislio da je tako nešto moguće Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vozač Red Bula Maks Ferstapen izjavio je danas da nije mogao da zamisli da će biti u mogućnosti da postavi rekord od 10. uzastopnih pobeda u šampionatu Formule jedan, prenose britanski mediji.

Ferstapen je danas trijumfovao na Velikoj nagradi Italije i stigao do desete uzastopne pobede u F1.

"Nikada nisam verovao da je to moguće, ali danas smo za to morali da radimo, a to je trku učinilo zabavnijom. Imali smo dobar tempo, ali su oni imali brzinu i bilo je teško primaći se na startu i pokušati preticanje u prvoj krivini, pa sam morao da nateram Karlosa Sainca na grešku. On je na sreću pogrešio, a ja sam pokušavao da budem strpljiv i da izaberem trenutak", rekao je Ferstapen posle trke.

On se trenutno nalazi na prvom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 364 boda. Drugo mesto na VN Italije osvojio je još jedan vozač Red Bula Serhio Peres.

"To je maksimum koji smo danas mogli da ostvarimo. Bilo je teško preticati, mnogo teže nego što smo mislili. Bilo je suludo, pošto sam morao mnogo da trošim gume. Na kraju sam uspeo da ih sačuvam. Očekujem da ćemo prikazati najbolju formu u narednim trkama", izjavio je Peres posle trke.

Peres je trenutno drugi u generalnom plasmanu vozača sa 219 bodova. Sainc je imao pol poziciju, ali je na kraju u Monci osvojio treće mesto.

"Bilo je teško. Nije moglo biti teže. Čitavu trku sam pokušavao da ostavim Red Bul iza. Na kraju sam pomalo platio cenu zadnjim gumama. Uvek je zadovoljstvo trkati se sa Šarlom Leklerom kada imam priliku. Zabavili smo se danas", istakao je Sainc, koji je trenutno peti u generalnom plasmanu vozača sa 117 bodova.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.