Vesti iz automoto sporta

Maks Ferstapen pobedom na VN Italije postavio novi rekord u F1

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.09.2023 17:54
Maks Ferstapen pobedom na VN Italije postavio novi rekord u F1 Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vozač Red Bula i aktuelni svetski šampion u Formuli jedan Holanđanin Maks Ferstapen pobednik je trke za Veliku nagradu Italije, koja je danas vožena na stazi u Monci.

Ferstapen je do rekordne 10. uzastopne pobede u F1 stigao u vremenu 1:12:13.618. Vozač Red Bula je na stazi u Monci stigao do 47. pobede u karijeri, a 12. ove sezone, nadmašio je rekord Sebastijana Fetela. Red Bul je ujedno prvi tim u istoriji koji je ostvario 15 uzastopnih pobeda u Formuli 1.

Drugo mesto na VN Italija osvojio je još jedan vozač Red Bula Meksikanac Serhio Peres, koji je za pobednikom kasnio 7,686 sekundi. Treća pozicija je pripala Špancu Karlosu Saincu iz Ferarija, dok je četvrti bio njegov timski kolega Šarl Lekler. Peto i šesto mesto osvojili su vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton.

Vozač Vilijamsa Aleksandar Albon bio je sedmi, osmo mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, dok je deveti bio Fernando Alonso iz Aston Martin. Deseto mesto je osvojio Valteri Botas iz Alfa Romea.

Ferstapen drži prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 364 boda, dok je Peres drugi sa 219. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.