Vesti iz automoto sporta

Maks Ferstapen osvojio Hungaroring: Leteći Holanđanin oborio rekord star 35 godina!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.07.2023 17:36
Maks Ferstapen osvojio Hungaroring: Leteći Holanđanin oborio rekord star 35 godina! Marton Monus/Pool via AP

Holandski vozač i član ekipe Red Bul Maks Ferstapen pobednik je Velike trke Mađarske Formule jedan pošto je 70 krugova staze Hungaroring odvozio za sat, 22 minuta i 233 stotinke.

Najbliži aktuelnom šampionu bio je vozač Meklarena Lando Noris, koji je bio skoro pola minuta iza Ferstapena, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Serhio Peres u drugom bolidu Red Bula.

Ferstapen, dvostruki svetski šampion je na stazi "Hungaroring" došao do sedme uzastopne pobede, devete ove sezone, a 44. u karijeri. Holandski automobilista je timu doneo 12. trijumf zaredom, čime je postavljen novi rekord po broju uzastopnih pobeda jednog tima.

 

 

Prethodni rekord je bio na snazi od 1988. godine, kada su Ajerton Sena i Alen Prost imali 11. trijumfa u nizu. Holanđanin je trku u Mađarskoj rešio praktično na samom startu, kad je uspeo da pretekne Luisa Hamiltona u prvoj krivini.

Od tog trenutka Holanđanin je bez problema uspeo da se odvoji i njegov trijumf nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već sledeće nedelje trkom za Veliku nagradu Belgije