Vesti iz ostalih sportova

Ostaje zlatna olimpijska medalja da upotpuni moju kolekciju: Ivana Vuleta najavila svoj "poslednji pozdrav" iz Pariza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2023 13:40
Ostaje zlatna olimpijska medalja da upotpuni moju kolekciju: Ivana Vuleta najavila svoj "poslednji pozdrav" iz Pariza Tanjug/AP Photo

Mnogi bi odustali na njenom mestu, pod pritiskom povreda i raznih drugih pehova, prestali da se nadaju toliko željenoj tituli svetske šampionke u skakanju udalj na otvorenom, ali je srpska atletska heroina Ivana Vuleta u 33. godini uparila dvoransku i stadionsku krunu.  

Otuda njene suze radosnice i olakšanja na konferenciji za medije, priređene u njenu čast posle fantastičnog uspeha trofejne Zrenjaninke nakon povratka iz Budimpešte, gde je isto "isplakala dušu". U Beogradu je najavila i kraj neverovatne karijere na najvećem planetarnom sportskom događaju sledećeg leta. 

"Mislim da su moje godine moja prednost i to iskustvo ne može da se meri ni sa čim. Zlatom na Svetskom prvenstvu sam zaokružila jednu priču i jedina stvar koja ostaje je taj Pariz... Tamo ću ići sa istim ambicijama, to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni moju kolekciju. Eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo, bilo je prelepo", poručila je Ivana u suzama, podvlačeći da je za željeni odlazak u penziju neophodno da ode zdrava u "grad svetlosti", na svoje pete Igre.

Vuleta (devojačko Španović) osetila je potrebu da još jednom pomene svoje saradnike na putu, odnosno važnost njihove posvećenosti i stručnosti, ali i podeli sa medijima radost zbog svog pozitivnog uticaja na mlade sportiste u domovini. 

"Nisam se na kraju ni zahvalila svima na podršci tog dana i tokom tog vikenda i tokom cele godine, nije bilo prilike. Čekala sam malo da uživam u svemu ovome. Za mene je najvažnije da sam dala primer mlađima koji dolaze i da sam ih ohrabrila da nijedan san nije dovoljno velki i da ne postoj istvar koju ne mogu da urade ako u to veruju. To je moja dužnost. Mnogo je više loših nego dobrih dana u godini, zatoj e bitno da ostaneš skoncentrisan i da svako radi svoj deo posla. Ponosna sam na ovu medalju, stigla je u pravom trenutku, mislim da bi bilo bezsmisleno da sam je osvojila pre šest ili sedam godina", poručila je Ivana.