Vesti iz ostalih sportova

Ona je čudo: Ivana Vuleta osvojila petu Dijamantsku ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 08:10
Ona je čudo: Ivana Vuleta osvojila petu Dijamantsku ligu Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Nakon zlatne medalje na Svetom prvenstvu u Budimpešti, najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta pobednica je i finala Dijamantske lige u Judžinu u skoku udalj, pošto je skokom 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede i titule šampiona prestižnog takmičenja.

Vuleta je stigla do prvog mesta ispred Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85, a u tim slučajevima se gleda drugi najbolji skok takmičarke.

Tu je bila bolja Srpkinja jer joj je drugi najbolji skok bio 6,77, a Nigerijki 6,69. Treća je bila Amerikanka Kvaniša Burks sa 6,77.

 

 

Pobedom na finalu Dijamantske lige Vuleta je na najbolji mogući način krunisala fantastičnu sezonu u kojoj je pre samo tri nedelje postala svetska šampionka u Budimpešti i spremna je za Olimpijske igre.

"Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo", rekla je Ivana Vuleta.

Ivana je prvu Dijamantsku ligu osvojila je 2016. godine, zatim i 2017. da bi od 2021. do sada uspostavila pravu dominaciju sa još tri titule, a nijedna druga takmičarka u skoku udalj nema više od dva pehara.