Vesti iz ostalih sportova

Vuleta: Van sebe sam od sreće, toliko dugo sam maštala i sanjala o ovome

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.08.2023 20:47
Vuleta: Van sebe sam od sreće, toliko dugo sam maštala i sanjala o ovome Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Drugi dan SP u atletici svakako je obeležila Ivana Španović. Imala je najbolja srpska atletičarka zlata na svim šampionatima sem na Svetskom prvenstvu i danas je uz novi državni rekord 7,14 metara konačno dosanjala i taj san.

Nije mogla, a ni htela Ivana da sakrije emocije, ogrnuta zastavom Srbije suze su lile, one radosnice. Dobijala je čestitke sa svih strana, prvu od predsednika države Aleksandra Vučića.

"Neopisiv je osećaj. Mislim da vam je sve bilo jasno kada ste videli kako sam reagovala. Toliko dugo sam maštala i sanjala o ovome, potvrđivala na treninzima, ali konačno se desilo. Apsolutno sam van sebe od sreće. Celo takmičenje sam psovala, jer sam se trudila da ne ponavljam greške koje sam uporno ponavljala. I pored toga sam uspela ono što smo zacrtali i nemam reči", istakla je Vuleta.

Dodaje da joj se samopouzdanje tokom finala nije poljulalo.

"Iz razloga jer znam da, za ono što radim, dajem maksimum od sebe. I sa ljudima sa kojima radim, radim svoj posao najbolje moguće. Znam da ću se uvek pojaviti u najboljem mogućem izdanju. Imam još dva mitinga Dijamantske lige, a onda završavam ciklus. Sve ovo mi je oduzelo mnogo vremena, živaca, snage. A posle ćemo videti", zaključila je Vuleta.