Vesti iz ostalih sportova

Najteže osvojena medalja u karijeri: Ivana Vuleta ponosna nakon ostvarenog rezultata na EP u Turskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 10:50
Najteže osvojena medalja u karijeri: Ivana Vuleta ponosna nakon ostvarenog rezultata na EP u Turskoj Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Bronzana medalja osvojena na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu je odličje do kojeg je najbolja srpska atletičarka, Ivan Vuleta stigla najteže u karijeri.

Upravo tako misli rekorderka Srbije koja se dan nakon osvajanja još jednog odličja oglasila putem društvenih mreža i zahvalila svima koji su joj dali podršku da u glavnom gradu Turske stigne do još jednog pobedničkog postolja.

"Hvala vam što ste me podsetile šta je čista radost i ljubav! Ne mogu biti ponosnija na vas dve. Iznad svega, suočavajući se sa rupturom ahilove tetive u poslednje 2 nedelje, ovu medalju je bilo najteže osvojiti, ali u kojoj sam uživala svim srcem", napisala je Ivana Vuleta u objavi.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Džazmin Sojers skokom od sedam metara, a srebro je pripalo Italijanki Larisi Japikino rezultatom 6,97 metara.

Ivanin tim je nakon finalu uložio žalbu smatrajući da ostvarene daljine nisu bile dobro izmerene, ali je ona odbijena i konačan poredak je ostao nepromenjen.