Vesti iz ostalih sportova

Dužna sam to svom detetu: Trofejna Šeli En Frejzer Prajs odlaže sprinterice posle OI 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 18:42
Šeli En Frejzer Prajs, atletičarka sa Jamajke Guliver/AP Photo/Martin Meissner
Šeli En Frejzer Prajs, atletičarka sa Jamajke

Šeli En Frejzer Prajs odlučila je da završi dugu i maestralnu atletsku karijeru posle Olimpijskih igara u Parizu, ovog leta, a razloge povlačenja u 37. godini objasnila je motivima porodične prirode.

Kao i svaka vrhunska sportistkinja i ova vrsna osvajačica četiri pojedinačne medalje na isto toliko uzastopnih OI morala je da žrtvuje dobar deo privatnog života da bi dosegla svemirske visine, ali više nema nameru da to čini. 

"Potrebna sam mom detetu. Moj suprug i ja smo zajedno još od 2007. godine. Mi smo partneri, tim i zbog te podrške mogu da radim stvari koje sam radila svih ovih godina, Sada je vreme da se ja njima odužim", objasnila je čuvena Jamajčanka, sa pregršt fenomenalnih dometa na deonici od 100 metara. 

 

 

Prajs je prvi put na olimpijsku pozornicu izašla u Pekingu 2008., kada je postala prva karipska žena koja je osvojila zlato u trci na 100 metara za žene, da bi tron odbranila na Igrama u Londonu 2012. 

Posle toga, uprkos povredi nožnog prsta, uspela je da prođe kao treća kroz cilj na Olimpijskim igrama u Riju 2016, gde je uzela i srebro u štafetnoj konkujrenciji. Posle porođaja 2017. osvojila je još jedno olimpijsko srebro i zlato u štafeti 4 x 100 metara u Tokiju 2020 821).