Vesti iz ostalih sportova

Dragutin Topić ponosan na Angelinu: Sledeća stanica Pariz 2024.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 10:40
Dragutin Topić ponosan na Angelinu: Sledeća stanica Pariz 2024. Guliver

Angelina Topić je opravdala epitet jedne od najboljih mladih atletičarki. Na svom debiju na Svetskim prvenstvima, sa preskočenih 194 santimetra osvojila je sedmo mesto u skoku uvis. Trema i konkurncija nisu uticali na 18-godišnju atletičarku, malo je nedostajalo da izjednači lični i nacionalni rekord Srbije od 197 santimetara, postavljen u Parizu 9. juna.

Ali, stav, koncentracija, uz sav talenat i kvalitet koji ima, garantuju joj svetlu budućnost. Njen otac i trener Dragutin Topić nije krio oduševljenje prvim planetarnim takmičenjem u seniorskoj konkurenciji. Na ovim za mlađe odvano je požnjala zlatne medalje.

"Sedma na planeti! Srce bi da pukne od ponosa, hvala ti što si baš takva kakva jesi, pre svega dostojanstvena. Next major stop „Paris 2024″ , vežite se-polećemo! Hvala svima na neverovatnoj podršci i ljubavi koju ste podelili sa Angelinom, do neba sam Vam zahvalan", napisao je Dragutin na Instagramu.

Olimpijske igre u Parizu naredne godine biće drugi veliki ispit za Angelinu koja napreduje meteorskom brzinom. Ukrajinka Jaroslava Mahučik je osvojila zlato u Budimpešti sa preskočenih 201 santimetar, a to neće biti visina koju Angelina neće moći da napadne za godinu dana.