Vesti iz ostalih sportova

Neverovatna Angelina Topić završila kao sedma na svetu u skoku uvis: Kobna visina 197 centimetara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 21:26
Neverovatna Angelina Topić završila kao sedma na svetu u skoku uvis: Kobna visina 197 centimetara Tanjug/AP Photo

Angelina Topić nije uspela da se dokopa pobedničkog postolja na svom debitantskom učešću na Svetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, ali je tinejdžerka iz Beograda još jednom pokazala da izrasta u planetarnu zvezdu skakanja uvis.

Završila je takmičenje u Budimpešti kao sedma u konkurenciji ostalih, mnogo iskusnijih, 14 finalistkinja, pošto ni iz trećeg pokušaja nije uspela da ne obori lestvicu na 197 centimetara. 

Esktremno talentovana i sa samo 18 godina već potvrđena naslednica čuvenog skakača uvis, Dragutina Topića, pre toga je briljirala. Za 185 cm bio joj je dovoljan jedan pokušaj, kao i za 190 cm. Sledeću prepreku (194 cm) savladala je drugim skokom, a onda je zapela. I nije do kraja uspela da obori lični rekord. 

Ali je zato oduševila svojim odvažnim držanjem, ambicioznošću i skromnošću, pa ne treba sumnjati da će osvajačica bronze na njenom debitantskom šampionatu Evrope za "odrasle" i silnih titula u mlađim kategorijama još dugo skakati na najvećoj sceni. 

Ovog puta je zlatna kolajna završila oko vrata Ukrajinke Jaroslave Mahučik (201 cm), koja je posle dva planetarna srebra uzela i jednu svetsku titulu. Drugo mesto zauzela je Australijanka Elenor Paterson, a treće njena zemljakinja Nikola Olislagers.