Vesti iz ostalih sportova

Više nego dobre kvalifikacije, nemam tremu od finala: Tinejdžerka Angelina Topić kao "matora" o svom debiju na seniorskom SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 17:45
Više nego dobre kvalifikacije, nemam tremu od finala: Tinejdžerka Angelina Topić kao "matora" o svom debiju na seniorskom SP Guliver

Angelina Topić odradila je sjajno kvalifikacije u skoku vis i već na svom debitantskom nastupu na seniorskom Svetskom prvenstvu prošla u finale, sa mnogo starijim rivalkama od sebe. I niti od toga pravi euforiju niti se plaši onoga što je čeka na zaletištu u nedelju uveče. 

Kao da nema samo 18 godina, ćerka nekada fantastičnog skakača uvis Dragutina Topića, tinejdžerka iz Srbije mirno vraća film jutrošnje eliminacione borbe. 

"Kvalifikacije su prošle više nego dobre, samo još malo da se zategnem za nedelju i sve je spremno za moje prvo Svetsko prvenstvo, imala sam začkoljice na visini od 192 centimetra zbog te neke pauze, ali, sve je brzo rešeno i potvrdila sam formu, pa ću se boriti za što bolji plasman u nedelju", rekla je osvajačica senuiorske bronzane medalje na poslednjem šampionatu Evrope. 

"Realno gledano, na većini takmičenja krećem sa 180 centimetara, to nije standardna visina, ali sam odlučila da krenem sa njom, posle toga su visine imale malo veći razmak, ali sam navikla i na to, jer sam na većim takmičenjima imala priliku da skačem u Dijamantskoj ligi, kao i Evropskom prvenstvom prvenstvu, tako da… Konkurencija je jaka."

Do 1,92 metara sve je visine s neverovatnom lakoćom savlađivala, da bi poslednju savladala iz trećeg pokušaja. 

"S obzirom na to da ima mnogo faktora na to koji utiču na skok, bio je problem, trebalo je da produžim zalet, malo sam se bolje zagrejala, trčala sam brže i pravila sam veće korake, tako da je to to", smatra Topić.

Ključna borba za odličja desiće se zadnjeg dana takmičenja na grandioznom stadionu u Budimpešti. 

"Nema treme, jako mi je drago što sam dobila priliku da skačem na dosta velikih takmičenja, gde su i ove fantastične devojke, drago mi je što sam pored njih, ne samo da ih gledam na TV-u, nego i da se takmičim s njima. Imam priliku i da učim i da ih posmatram i nadam se da ću jednog dana i ja biti nekome uzor", dodaje Topić.

U svemu što radi u atletici Angelina ima očinsku i stručnu podršku oca. Tako je i u Mađarskoj. 

"Tu je dosta saveta, pred kvalifikacije uvek kaže da se borim, da ostanem motivisana iako su to „samo kvalifikacije“. Jako mi je drago što sam uspela da održim koncentraciju i motivaciju za takmičenje koje je jako rano, pa je tu isto bilo začkoljica da pokažem maksimum. U nedelju će biti finale oko 19 časova, tako da je to sve rešeno. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu", zaključila je Topić.