Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić doskočila na evropski tron: Još jedno zlato neverovatne tinejdžerke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2023 19:48
Angelina Topić doskočila na evropski tron: Još jedno zlato neverovatne tinejdžerke Guliver/AP Photo/Khalil Hamra

Angelina Topić je rođena da pravi velike stvari u atletici i to ne prestaje da dokazuje iz takmičenja u takmičenje, kao što je bio slučaj u večerašnjem finalu Evropskog prvenstva u uzrastu do 20 godina, jer ga je srpska skakačica uvis ubedljivo završila na prvom mestu. 

Naslednica vrsnog skakača Dragutina Topića i troskokašice Biljane Topić jedina je preskočila visinu od 190 cm, a da nije ni u jednom pokušaju oborila lestvicu. Nastavljajući tamo gde je stala na prošlogodišnjem EP U18, održanom takođe u Jerusalimu. Prethodne sezone je bila i bronzana na Svetskom šampionatu U20 u Kaliju. 

Srebrnu medalju osvojila je Estonka Elizabet Pihela (188 cm), a bronzu je uzela Nemica Joani Herman (186 cm) Inače, Angelina je odustala od daljeg skakanja, jer na ovom šampionatu želi da osvoji još jedno zlato i to u sutrašnjem finalu skoka udalj, pa je njen tim smatrao da je bolje da sačuva snagu.

Baš kao što ju je pametno savetovao na seniorskom kontinentalnom šampionatu 2022, kada je na svom debiju na velikoj sceni doskočila na treći stepenik pobedničkog postolja. Ili tokom minule Dijamantske lige, na primer na mitingu u Parizu gde je oborila državni rekord.