Vesti iz ostalih sportova

Strahinja Rašović ustoličeni kralj strelaca: Srbija nema medalju iz Fukuoke, ali ima najboljeg golgetera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 14:54
Strahinja Rašović ustoličeni kralj strelaca: Srbija nema medalju iz Fukuoke, ali ima najboljeg golgetera Vaterpolo savez Srbije

Najbolji vaterpolisti Srbije nisu ni na trećem vezanom Svetskom prvenstvu uspeli da doplivaju do pobedničkog postolja, ali se iz Fukuoke vraćaju s jednim velikim individualnim piznanjem, jer je Strahinja Rašović proglašen najboljim strelcem turnira u kom su medalje osvojile Mađarska (zlato), Grčka (srebro) i Španija (bronza).

Prvotimac Vašaša i jedna od vedeta "delfina" na takimičenju u Japanu dao je 25 pogodaka, od čega najviše u prvom kolu protiv Južnoafričke Republike (6) i drugoj rundi sa Španijom (6). U regionalnom derbiju sa Crnom Gorom iskoristio je samo 1 šut, a golmana Japana savladao u 3 situacije. 

U četvrtfinalnom duelu sa Italijanima 4 puta je bio strelac tokom regularnog dela meča, a onda još realizovao jedan peterac u penal seriji. Utakmicu sa Grčkom završio je sa 2 hica u centar mete, da bi u današnjem susretu za bronzu sa Španijom 3 puta bio precizan. 

Takođe, Rašović je uvršten u idealni turnir šampionata, u kom su još: golman Zerdevas (Grčka), Daub (SAD), Manhrec (Mađarska), Papanastasiju (Grčka), Perone (Španija) i Zalanki (Mađarska). Poslednjem sa spiska pripalo je i priznanje za najkorisnijeg igrača turnira (MVP).