Vesti iz ostalih sportova

Selektor vaterpolista nakon plasmana u polufinale: Nadam se da ovo nije naša poslednja reč na Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 13:59
Selektor vaterpolista nakon plasmana u polufinale: Nadam se da ovo nije naša poslednja reč na Svetskom prvenstvu MN Press

Drugi put na ovom Svetskom prvenstvu u Japanu vaterpolisti Srbije su nakon boljeg izvođenja peteraca uspeli da ostvare trijumf. Prvi put su to uspeli u meču trećeg kola grupne faze protiv Crne Gore, a onda i jutros u četvrtfinalu protiv Italije.

To samo pokazuje da podmlađeni tim koji je na ovo takmičenje odveo selektor Uroš Stevanović ima i karakter i psihološku mirnoću, što može da bude od presudnog značaja u borbi za trofej.

Aktuelni olimpijski šampioni su sada na korak od obezbeđivanja medalje, a njihov strateg veruje da oni to mogu i da učine u susretu protiv Grčke koji je na programu u četvrtak od 10.00 časova.

"Imali smo fantastičnog golmana Mitrovića koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu", rekao je posle meča selektor Stevanović, dok je strelac odlučujućeg penala, Strahnja Rašović dodao:

"Ponosan sam kako smo igrali. Nismo pali ni u jednom trenutku.Promašio sam penal tokom igre i hvala Bogu da smo pobedili".