Vesti iz ostalih sportova

Državni rekord kao uteha: Ivana Ilić nije utrčala u evropsko finale na 100 metara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 20:14
Državni rekord kao uteha: Ivana Ilić nije utrčala u evropsko finale na 100 metara Srpski atletski savez

Ivana Ilić nije uspela da prođe u finale Evropskog prvenstva na 100 metara, ali je istrčala rekord Srbije u konkurenciji mlađih seniorki. Pomenutu deonicu savladala je za 11 sekundi i 45 stotinki, prvo u kvalifikacijama a onda i u polufinalu. 

Nažalost, to joj nije obezbedilo ostanak u borbi za medalje na takmičenju u finskom gradu Espo, pa je pomešanih emocija doživela 12. mesto u ukupnom plasmanu na kontinentalnom šampionatu na severu Starog kontinenta, 

"Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna, zato što sam prošle godine bila povređena i uspela sam za godinu dana da se vratim, ostaje naravno žal za finale, ali biće bolje drugi put”, prokomentarisala je Ilićeva.

Atletska štićenica eks osvajača medalja na velikim takmičenjima, Emira Bekrića, "pretrčala" je vreme Vukosave Đapić (11.47), čiji je nacionalni rekord u istoj disciplini i starosnoj kategoriji na snazi bio još od 1999. godine.  

Osim Ivane, našu zemlju je u istoj trci na 100 metara predstavljala i Katarina Vreta, koja nije uspela da prođe kvalifikacije s vremenom 11.81, pa je završila na 19. poziciji.