Vesti iz ostalih sportova

Banjica domaćin najboljim srpskim atletičarima: Ovog vikenda se održava Prvenstvo Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 10:50
Banjica domaćin najboljim srpskim atletičarima: Ovog vikenda se održava Prvenstvo Srbije MN Press

Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda, 18. i 19. februara poprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore kao i Prvenstva Srbije u višebojima za mlađe juniore i juniorke.

Najveće zvezde srpske “kraljice sportova” boriće se za titulu prvaka država u čak 26 disciplina, plus  štafete. Prijavljen je rekordan broj atletičara od čak 250 takmičara iz 45 klubova.

Naša najuspešnija atletičarka Ivana Vuleta ponovo će demonstrirati svu lepotu i moć kojom raspolaže u ovom sportu i disciplini u kojoj se takmiči, skoku udalj, zajedno sa njom skakaće i Milica Gardašević.

Braća Kijanović  spremna su da izdominiraju stazama Atletske dvorane, Aleksa Kijanović trčaće odlučujuću trku na 60 m i pokušati da ispuni normu za Evropsko prvenstvo koje se održava početkom marta.

Još jedno odlučujuće takmičenje imaće Strahinja Jovančević koji će ovog vikenda u skoku udalj imati konkurenciju u Lazaru Aniću.

I u bacanju kugle ose čekuje veliki okršaj starih rivala i dvojice najboljih bacača u Srbiji, Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca.

Teodora Boberić i Natalija Dragojević takmičiće u troskoku, dok će Luka Trgovčević trčati na 60 m prepone i takođe pokušati da se najboljim rezultatom izbori za Evropsko dvoransko prvenstvo.

Prvog dana takmičenje će početi u 14 časova i trajaće do 18 časova, a ulaz za publiku je slobodan.