Vesti iz ostalih sportova

MIlica Gardašević nova šampionka Srbije u skoku u dalj, Ivana Vuleta druga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 19:56
MIlica Gardašević nova šampionka Srbije u skoku u dalj, Ivana Vuleta druga MN Press

Mlada atletičarka Milica Gardašević (24) postala je šampionka Srbije u skoku u dalj, pošto je danas na prvenstvu Srbije skočila lični rekord (6,90), što je trenutno drugi rezultat na svetu.

Milica Gardašević skočila je do ličnog rekorda u prvoj seriji i zabeležila rezultat od 6.73 metara. Potom je u drugoj i trećoj seriji prestupila, da bi u četvrtoj napravila još bolji rezultat 6.74. U petoj seriji još jednom je nagazila liniju, da bi u šestoj skočila 6.90, što je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku u dalj.

Drugo mesto zauzela je Ivana Vuleta (6,81) skokom u drugoj seriji, ali se povredila u trećoj i nije skakala do kraja takmičenja. Vuleta je povredila zglob, zbog čega je duže ostala u pesku, a nakon nekoliko minuta razmatranja, donela je odluku da ne nastavi takmičenje.

U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Prosto reakcija na promenu podloge i promenu iz Berlina. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul.  Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam”, rekla je Ivana Vuleta, a preneo Atletski Savez Srbije.

Neizvesno je bilo i u takmičenju u bacanju kugle, do četvrte serije vodio je Asmir Kolašinac sa 20.36 metara, nakon čega ga je u petoj seriji prevazišao Armin Sinančević koji je bacio 20.56m. U šestoj seriji Kolašinac je zabeležio sjajan rezultat od čak 21.19 metara. Sa tim rezultatom je na kraju Armin i trijumfovao i sebi obezbedio titulu prvaka države.