Vesti iz ostalih sportova

Ivana Vuleta u finalu skoka udalj na EP u Istanbulu: Milica Gardašević nije bila dovoljno dobra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 11:14
Ivana Vuleta u finalu skoka udalj na EP u Istanbulu: Milica Gardašević nije bila dovoljno dobra MN Press

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta plasirala se u finale skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu.

Vuleta je ostvarila skok od 6,98 metara, što je za 33 cenimetra bilo oblje od predviđene norme za finale, a ujedno je i njen najbolji rezultat ove sezone.

"Ovo mi je veoma poznata staza i mnogo sam srećna što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela da skočim dobar skok u prvoj seriji, fokus ostaje na sutrašnjem finalu", izjavila je Vuleta.

Najbolji Ivanin rezultat u dvorani je 7,24 metara što je daljina koja bi u ovoj konkurenciji trebalo da joj sigurno donese medalju.

S druge strane, Milica Gardašević nije uspela da se plasira u finale, budući da joj je najbolji skok u kvalifikacijama bio dugačak 6.51 m, što nažalost nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih u Evropi.

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m prepone na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Anja Lukić je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mesto sa 8.23 s, dok je Luka Trgovčević zauzeo šesto mesto u svojoj grupi sa 7.91 s.

Borba za medelja je zakazana za nedelju u 17.50 časova.