Vesti iz ostalih sportova

Kolaković selektirao reprezentativce za Ligu nacija: Uskoro okupljanje najboljih odbojkaša Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 14:18
Kolaković selektirao reprezentativce za Ligu nacija: Uskoro okupljanje najboljih odbojkaša Srbije MN Press

Najbolji odbojkaši Srbije okupiće se 3. maja u Beogradu i početi pripreme za novo izdanje Lige nacija, a za minutažu u pomenutom takmičenju konkuriše 30 igrača, koliko ih ima na danas objavljenom spisku selektora Igora Kolakovića. 

Sledeće srede, na uobičajenim testiranjima, trebalo bi da se pojavi 17 reprezentativaca, dok će im se ostali pridruživati u etapama, kako budu završavali s obavezama u klubovima. 

Srbija će u prvog vikenda Lige nacija u Nagoji (Japan) igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske. Posle toga će joj u Roterdamu (Holandija) rivali biti SAD, Nemačka, Italija i Holandija. Na kraju prve faze, tokom turnira u Anahajmu (Sjedinjene Američke Države) boriće se protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Nadmetanja po grupama traju od 6. juna do 9. jula, a finalni turnir Lige nacija 2023. odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku (Poljska). Sistemom takmičenja predviđeno je da se za svaku nedelju takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka ekipa će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice. Na Finalnim turnirima će igrati po osam reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Spisak selektora Kolakovića 


TEHNIČARI: Vuk Todorović, Aleksa Batak, Andrija Vulikić i Andrej Polomac.

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević, Nikola Meljanac i Dušan Nikolić.

LIBERA:  Milorad Kapur, Miloš Krsteski i Uroš Mišković.

BLOKERI: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković, Vladimir Gajović, Andrej Rudić  i Dušan Petrović.

PRIMAČI: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Milan Katić, Luka Tadić, Veljko Mašulović, Vuk Ivanković, David Mehić i Lazar Bajandić.