Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo sa Turskom, Slovačkom i Velikom Britanijom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.04.2023 15:10
Vaterpolisti Srbije u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo sa Turskom, Slovačkom i Velikom Britanijom MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo protiv selekcija Slovačke, Velike Britanije i domaćina turnira Turske, odlučeno je žrebom u Sabadelju.

Evropsko prvenstvo je na programu od 3. do 16. januara u Izraelu. Direktni učesnici su selekcije Hrvatske, Mađarske, Španije, Italije, Grčke, Francuske, Crna Gore, Gruzije i Izraela kao organizatora. 

Na turniru u Holandiji sastaće se domaća selekcija sa Litavnijom, Poljskom i Portugalom. Na Malti domaća selekcija će igrati sa Nemačkom, Ukrajinom i Bugarskom, dok će u Sloveniji domaća reprezentacija koplja ukrstiti sa Rumunijom, Švajcarskom i Finskom.

Četiri pobednika i tri najbolje drugoplasirana sastava po grupama će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

U ženskoj konkurenciji takmičenja će se održati istom terminu, takođe u četiri grupe. Direkni učesnici su selekcije Španije, Grčke, Italije, Holandije, Mađarske, Izraela, Francuske i Hrvatske. 

Srbija će biti domaćin turnira na kom će učestvovati još Ukrajina i Češka. U Bugarskoj će se sastati domaća ekipa sa Slovačkom i Maltom, dok će u Rumuniji igrati osim domaće selekcije i Švajcarska, Turska i Švedska.

Na turniru u Portugalu na programu će biti utakmice domaće selekcije i Nemačke, Finske i Velike Britanije.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije u kvalifikacionim grupama.