Vesti iz ostalih sportova

Srbija pobedila Australiju na startu kvalifikacija za Svetski kup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 16:37
Srbija pobedila Australiju na startu kvalifikacija za Svetski kup Vaterpolo savez Srbije

Srbija je uspešno startovala na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u Podgorici. Pobeđena je Australija u susretu u kojem je naš tim posle izjednačene prve četvrtine bio daleko bolji rival. U petak u drugom kolu rival je Grčka.

Veliki broj izgubljenih lopti, skoro bez dobro organizovanih akcija, obeležili su prvu četvrtinu. Ritam je bio po volji Australijanaca, "delfini" nikako nisu uspevali da umire igru. Rival je poveo sa igračem više preko Lembija. Vuk Milojević je zatim iznudio peterac za realizaciju Mandića. U seriji grešaka, Australija je stigla do kontre Edvardsa za novo vođstvo.

Stanojević je sa igračem više iskoristio dodavanje Drašovića za 2:2 u prvom napadu u drugoj četvrtini da bi isti igrač vrlo brzo, ponovo sa igračem više prvi put doneo prednost Srbiji. Usledilo je nekoliko minuta dominantne igre srpske odbrane koja Australijancima nije dala dugo priliku za gol. Ipak, 80 sekundi do velikog odmora Pavilard je sa igračem više matirao Mitrovića. Poslednji minut je bio u znaku Ubovića. Raspoloženi centar je prvo na dodavanje Milojevića bio efikasan, a zatim u završnoj akciji je obezbedio sebi poziciju ali je pogodio stativu.

Australija je bila konkretnija na startu trećeg dela. Dve prečke Edvardsa sa igračem više, još dve odbrane Mitrovićs do tajm-auta kada je protivnik Srbije imao igrača više. Tada je Milojević sjajno presekao dodavanje rivala. I to je bio znak za buđenje napada. Jeste odbrana je bila i dalje srpski adut više, a kada je dva puta stigla realizacija brojčane prednosti u bazenu preko Toholja i Ranđelovića za 6:3 pobeda se polako nazirala. Raspoloženi Stanojević je odličnim udarcem iz daljine pogodio i treći put za ubedljivih 7:3.

Završnih osam minuta su počeli agresivnom odbranom Australije. U napadu je rival iskoristio peterac za 7:4, a zatim posle isključenja Randlelovića Haris je tražio drugi tajm-aut. 

Rašović je poslužio Drašovića za 8:4. Iz faula je zatim pogodio Radulović, posle toga je sa igračem više bio efikasan za 10:5. Tačku je pet sekundi pre kraja stavio Ford.