Vesti iz ostalih sportova

Egzibiciona "borba veka" upitna zbog zdravstvenih problema Majka Tajsona: Meč sa Polom odložen do daljnjeg!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 10:00
Majk Tajson i Džejk Pol na "suočavanju" pred borbu u Teksasu AP Photo/Sam Hodde
Majk Tajson i Džejk Pol na "suočavanju" pred borbu u Teksasu

Egzibiciona borba između Majka Tajsona i "YouTube senzacije", Džejka Pola, odložena je na neodređeno vreme zbog zdravstvenih problema legendarnog američkog boksera.

Tajsonu, koji će u trenutku borbe sa Polom navršiti 60 godina, nedavno je pozlilo dok se ukrcavao na let iz Majamija ka Los Anđelesu. Zbog činjenice da je od poprilično mirnog života ušao u jedan specifičan režim treninga, Majku se pogoršalo stanje sa čirom i pitanje je hoće li se zaista održati spektakl 20. jula na "AT&T" stadionu u Teksasu.

Kako su naveli američki mediji, zbog čina na želudcu, Tajson je imao ozbiljnih zdravstvenih problema tokom leta ka Los Anđelesu, pa je posle sletanja hitna medicinska služba morala odmah da reaguje!

"Želim da se zahvalim svojim fanovima širom sveta na podršci i razumevanju tokom ovog perioda. Nažalost, zbog pogoršanja mog čira, moj doktor mi je savetovao da smanjim treninge na nekoliko nedelja kako bih se odmorio i oporavio. Moje telo je u boljem stanju nego što je bilo od 1990-ih i uskoro ću se vratiti punom rasporedu treninga. Džejk Pole, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ćeš ipak biti nokautiran i zauvek izbačen iz boksa. Zahvalan sam svima na strpljenju i jedva čekam da pružimt nezaboravan meč kasnije ove godine", rekao je Tajson.
 

 

 

Ukoliko Majk ipak bude mogao da se bori, meč u Teksasu trajaće osam rundi u trajanju od po dva minuta, a zbog razlike u godinama i činjenice da je Pol već odradio nekoliko mečeva sa nekim većim imenima iz sveta borilačkih veština, i pobedio! Svetske kladionice, logično, daju veću prednost 32 godine mlađoj "YouTube" seznaciji.