Vesti iz ostalih sportova

Jutjuber Džejk Pol boriće se protiv Majka Tajsona 20. jula

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.03.2024 22:49
Majk Tajson Guliver/Nicolò Campo
Majk Tajson

Američki Jutjuber i profesionalni bokser Džejk Pol boriće se u boks meču protiv bivšeg svetskog šampiona Majka Tajsona 20. jula, ali još nije precizirano da li je reč o zvaničnoj borbi ili egzebicionom meču.

Njih dvojica boriće se u Teksasu, a borbu će direktno prenositi i striming platforma Netfliks, prenosti Bi-Bi-Si.

"Moj cilj je da postanem svetski šampion, a sada imam priliku da se dokažem protiv najvećeg šampiona sveta u teškoj kategoriji, 'Najgoreg čoveka na planeti' i najopasnijeg boksera svih vremena. Vreme je da uspavam Gvozdenog Majka", napisao je Pol na svom nalogu na mreži Iks.

Tajson je završio profesionalnu karijeru 2005. godine, a poslednjih egzibicioni meč imao je 2020.

 

 

On će napuniti 58 godina tri nedelje pre meča sa Polom (27), koji je u pobedio Rajana Burlanda u svojoj 10. profesionalnoj borbi. Tajson je sa 20 godina postao najmlađi svetski šampion u teškoj kategoriji 1986, a pre toga je 26 od 28 borbi dobio nokautom.

Jedini je bokser teške kategorije koji je istovremeno držao VBA, VBC i IBF titule 1987. godine, ali je njegova vladavina ujedinjenog šampiona završila 1990. godine kada ga je pobedio Baster Daglas u jednom od najvećih preokreta u istoriji boksa.

Iako je nakratko povratio VBA i VBC titule 1996. godine, tada je pretrpeo uzastopne poraze od Evandera Holifilda, pri čemu je drugu borbu izgubio kada je Holifildu odgrizao deo uha.