Najave i događaji

Održan mini atletski miting novobeogradskih vrtića: Direktor Arena Channels Group podelio nagrade mališanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 17:24
Održan mini atletski miting novobeogradskih vrtića: Direktor Arena Channels Group podelio nagrade mališanima TV Arena sport

Deca iz 35 vrtića Novog Beograda, njih 420 je u Hali sportova "Ranko Žeravica" učestvovalo u mini atletskom mitingu. Arena Channels Group pokrovitelj je atletskog nadmetanja novobeogradskih predškolaca koje je organizovala GO Novi Beograd, Predškolska ustanova "11 april" i Atletski klub Novi Beograd.

Generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić imao je priliku da dodeli svim prisutnim mališanima medalje za učešće na ovom jedinstvenom i za većinu mališana prvom sportskom takmičenju. Žugić je istakao da će kompanija Arena Channels Group i u budućnosti podržavati događaje koji za cilj imaju da se deca u najranijim uzrastima upoznaju sa lepotom igre, timskim duhom i koja mališane motivišu da se u budućnosti bave sportom.

Učesnike takmičenja, roditelje i vaspitače, pozdravili su Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd, Jelena Dubljević, direktorka PU "11. april" i Emir Bekrić, naš proslavljeni atletičar, koji je naglasio da je i on novobeogradsko dete, a u sali je bila i njegova prva vaspitačica.

Iako su za organizatore i roditelje, koji su zdušno navijali sa tribina, nagrade bile u drugom planu, sveukupni pobednički pehar ponela su deca iz vrtića "Srna“. Pehar za drugo mesto pripao je ekipi "Naša radost", a za treće "Petliću".

Deca su se takmičila u tri discipline, a svaka ekipa je imala 12 takmičara, pet dečaka i pet devojčica i dva rezervna igrača.  U mini krosu pobedo je vrtić "Lastavica", u mini sprintu s preponama deca iz "Čuperka", a u disciplini skok udalj, ekipa vrtića "Čigra!.

Atletski miting najmlađih održava se 12 godina, a opština Novi Beograd se prvi put priključila kao jedan od organizatora.