Vesti iz ostalih sportova

Damir Mikec proglašen za najboljeg strelca Beograda u 2023. godini

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.02.2024 15:00
Damir Mikec sa srebrnom olimpijskom medeljom oko vrata MN Press
Damir Mikec sa srebrnom olimpijskom medeljom oko vrata

Aktuelni olimpijski i svetski vicešampion Damir Mikec izabran je za najboljeg strelca Beograda u prošloj godini, saopšteno je danas iz Streljačkog saveza Srbije

U saopštenju se navodi da je Streljački savez Beograda na kraju redovne godišnje skupštine, organizovao svečanu dodelu priznanja najuspešnijima u 2023. godini. 

"Damir Mikec, strelac Policajca, je prošle sezone osvojio evropsko zlato i srebro na Svetskom prvenstvu vazdušnim pištoljem. Pobedio je na Svetskom kupu u Limi. Prošlu godinu je završio na prvom mestu rang liste za vazdušni pištolj. U paru sa Zoranom Arunović osvojio je tri zlatne i dve srebrne medalje u nadmetanjima miks parova na navećim takmičenjima", navodi se u saopštenju SSS. 

Mikec je bio sprečen da prisustvuje svečanosti, pa je u njegovo ime trofej primio njegov brat i trener Goran, koji je takođe zaslužio jedno priznanje. Goran Mikec je proglašen za najuspešnijeg trenera Beograda za 2023. godinu. 

Nagradu za najuspešnijeg mladog strelca Beograda podelili su Eleonora Radulović (Olimpik 011) i Luka Milošević (Akademac). 

Trofej za najbolji klub pripao je Policajcu, koji je u ime kluba primio predsednik Dušan Nenadić. U saopštenju se naovdi da su po tradiciji, proglašeni i najbolji pojedinci po kategorijama i oružju. 

Priznanja najboljima uručio je predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić.