Vesti iz ostalih sportova

Srbija sa 22 takmičara na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.03.2023 12:05
Srbija sa 22 takmičara na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu MN Press

Reprezentaciju Srbije će na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje počinje sutra u Talinu, predstavljati 22 takmičara, saopšteno je iz Streljačkog saveza Srbije.

"Od sastavljanja sadašnjeg stručnog štaba, rukovodimo se istim principima i vodimo politiku jednakih šansi. Nemamo kriterijumska takmičenja na osnovu kojih sastavljamo ekipu. Niko, pa ni strelac koji je aktuelni prvak Srbije, na primer, nema zagarantovano mesto u reprezentaciji. Pratimo rezultate postignute tokom cele sezone", naveo je, između ostalog, sportski direktor SSS Dragan Marković, preneo je danas SSS.

Prva tri dana EP vazdušnim oružjem, koje traje do nedelje, na programu su juniorska takmičenja, a potom na scenu izlaze seniori.

"Smatram da u svim disciplinama, kako juniorskim tako i seniorskim imamo reprezentativce koji su kadri da uđu u finale, a u većini disciplina imamo i kandidate za medalje", dodao je Marković.

U Talinu će biti podeljeno osam kvota za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - po dve u svakoj seniorskoj pojedinačnoj disciplini. Takmičenje će se bodovati i za rang-liste prema kojima će se strelci kvalifikovati za Evropske igre u Vroclavu u junu, još jedno takmičenje na kome će se deliti olimpijske ulaznice.

Sastav reprezentacije za EP: Puška, seniori: Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić; Puška, seniorke: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović; Pištolj, seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov; Pištolj, seniorke: Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović; Puška, juniori: Marko Ivanović, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei; Puška, juniorke: Aleksandra Havran, Emilija Ponjvić, Ljiljna Cvetković; Pištolj, juniori: Luka Milošević, Marko Ninković; Pištolj, juniorke: Eleonora Radulović, Marta Novović.