Vesti iz ostalih sportova

Da već u grupi izborimo olimpijsku vizu: Uroš Stevanović zna zbog čega srpski vaterpolisti idu na Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 14:12
Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, drži tajm-aut MN Press
Uroš Stevanović, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, drži tajm-aut

Vaterpolo reprezentacija Srbije finišira prirpeme za Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi (2 - 18. februar), a pre odlaska u Katar selektor Uroš Stevanović održao je u Beogradu trening otvoren za medije.

Tom prilikom odgovarao je na brojna pitanja, a prvo i ključno ticalo se ambicija sedmoplasirane selekcije na nedavnom šampionatu Evrope u Zagrebu i Dubrovniku. 

"Nama su najvažnije utakmice u grupnoj fazi. Jeste teža grupa, sigurno najinteresantnija na Svetskom prvenstvu, ali jako je bitno da već od samog starta budemo najbolji. To je ono najvažnije. Prvi cilj je da izborimo olimpijsku vizu, to već možemo da završimo sa utakmicama u grupi. Tako da sve je onda jasno koliki je značaj već te grupne faze i utakmice sa Japanom, Crnom Gorom i trećom utakmicom sa Amerikom", naveo je selektor Uroš Stevanović.

Dakle, odlazak u Pariz ovog leta i pokušaj odbrane titule iz Tokija važniji je od plasmana na SP. 

"To je sigurno glavni, primarni cilj, ali nije jedini. Idemo iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo to već završiti u grupnoj fazi, kao što se nadaju i ostale ekipe u grupi, pre svega Amerika i Crna Gora. Onda ćemo i da pričamo i dalje, jer naše ambicije sigurno se ne završavaju i sigurno se ne zadovoljavamo samo tim primarnim ciljem na ovom Svetskom prvenstvu". 

MN Press

Uroš Stevanović u razgovoru sa vaterpolo ekipom Srbije

"Delfini" su se za planetarno takmičenju pripremali u Kragujevcu i glavnom gradu, jedno vreme sparing partner im je bila Francuska, a paralelno s radom na sopstvenoj formi praćene su aktivnosti predstojećih rivala. 

"Ovi timovi koji su i saopštili spiskove... Videli smo da da ima promena, da kažem to su minimalne, imaćemo i mi promena, to je sada sigurno. Sačekaću još dan-dva sa spiskom, čisto da vidim zbog bolesti i povreda igrača koji su nas pratile u poslednje vreme. Tako da imaćemo i mi, ali to je opet minimalno. Ono što se same igre i koncepcije igre tiče, sve ostaju isto". 

Srbija iza sebe ima EP, na kom se ponovo nije stiglo do borbe za medalje, sledi SP, a trebalo bi i Igre ovog leta, ako sve bude u redu. 

"Ovo je drugo takmičenje za nas. Treće, još ne znamo da li smo tamo ili nismo. Ovo je bilo primarno za ovu zimsku pauzu, ovo Svetsko prvenstvo, ima prostora da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Nama je ovo bilo primarno, sve smo spremali, čak smo u nekim stvarima i žrtvovali Evropsko prvenstvo da bismo bili najbolji na ovom Svetskom prvenstvu i izborili olimpijsku vizu", zaključio je Stevanović.