Vesti iz ostalih sportova

Spisak srpskih vaterpolista za OI 2024 kraći za još četiri imena: Uroš Stevanović sužava izbor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 16:16
Uroš Stevanović, vaterpolo selektor Srbije, skratio spisak igrača za Olimpijske igre MN Press
Uroš Stevanović, vaterpolo selektor Srbije, skratio spisak igrača za Olimpijske igre

Posle tek završenog jakog međunardonog turnira u Šapcu, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, skratio je danas spisak na 17 igrača, koji će nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Parizu ovog leta. 

Posle poslednje "seče", iz različitih razloga, iz konkurencije su ispali Vasilije Martinović, Nikola Lukić, Bogdan Gavrilović i Luka Pljevančić, dok ostali još mogu da se nadaju mestu na konačnom spisku putnika za takmićenje u "gradu svetlosti". 

To su: Radoslav Filipović, Dimitrije Rističević, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Viktor Rašović, Vuk Milojević, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Đorđe Lazić, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk i Marko Radulović.

Oni će posle kraćeg predaha, 10. jula nastaviti pripreme i to u Novom Sadu, sve u cilju što boljeg spremanja za ono što ih čeka u grupnoj fazi turnira, a mi se nadamo i posle tih mečeva s Japanom, Australijom, Španiijom, Francuskom i timom Mađarske, na takmičenju koje kreće 26. jula i traje do 11. avgusta.

Prethodna, teško ponovljiva i neverovatno trofejna generacija Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, braće Pijetlović... , pod selektorskom komandom fascinatnog Dejana Savića, uzela je zlatne medalje na dva poslednja olimpijska turnira. Prvo u Rio de Žaneiru, a onda i u Tokiju.