Vesti iz ostalih sportova

Oproštaj od domaće publike: Mo Farah trči poslednji maraton u Londonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2023 14:25
Oproštaj od domaće publike: Mo Farah trči poslednji maraton u Londonu Guliver image/AP Photo/Virginia Mayo

Učešče na maratonskoj trci u Londonu 23. aprila biće poslednji nastup legendarnog britanskog atletičara Mohameda Faraha (39) pred domaćim navijačima, prenose svetski mediji.

Četvorostruki olimpijski šampion, inače rođen u Somaliji kao Husei Abdi Kain, a kojeg su na prevaru odveli u Britaniju, jedan je od najuspešnijih engleskih atletičara svih vremena.

 

 

On je prošle godine najavio da će se u 2023. povući sa atletskih takmičenja, ali za sada nije poznato kada će se to tačno dogoditi.

"Ponosan sam na sve što sam postigao u životu koji nije bio nimalo lak. Trčanje me je spasilo od svih nedaća koje su mi se dogodile i da nije bilo njega, ne znam kako bi se odvijao moj život. Želim da se na maratonu u Londonu oprostim od domaćih navijača i tako im se zahvalim na podršci koju su mi davali sve ove godine, ali ne znam u ovom trenutku da kažem da li će to defintinvo biti moja poslednja trka ili ću učestvovati još negde. Videćemo", rekao je Farah.

Popularni Mo koji je 2011. i 2012. godine bio proglašen za najboljeg evropskog atletičara, a godinu dana kasnije i za najboljeg sportistu Evrope je najavio da će se po okončanju trkačke karijere posvetiti trenerskom poslu.