Vesti iz ostalih sportova

Nedostaje nam jaka utakmica u grupi: Branislav Mitrović bi voleo da je Srbija s jačim rivalima počela prvenstvo Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 18:00
Branislav Mitrović, vaterpolo reprezentativac Srbije MN Press
Branislav Mitrović, vaterpolo reprezentativac Srbije

Srbija je "torpedovala" nejaki Izrael u premijernom meču na tekućem Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku, a ako se ne desi neko veliko čudo naši najbolji vaterpolosti trebalo bi da "precrtaju" i Nemačku u sutrašnjem nastavku borbi u C grupi (19.00).

I "panceri" su savladali startnu preprekeu (Maltu), međutim izabranici srpskog stručnjaka Miloša Sekulića ne bi smelo da bude kost u grlu podmlađenog sastava "delfina" u njihovom pohodu na visok plasman i olimpijsku vizu za Pariz. 

"Nemce vode naši treneri. Imali smo u skorijem vremenu nekoliko utakmica i uvek su bili izmešani timovi. Sada ćemo biti u najboljem sastavu i verujem da ćemo dati maksimum u ovom trenutku. Primetio sam da se vidi uticaj našh trenera. Mlada je to ekipa koja će biti sve bolja i bolja. Nedostaje nam jaka utakmica u grupi ali ne očekujem u osmini finala rivala koji je bolji od nas. Sve je u mentalnoj pripremi i verujem da sve zavisi od Srbije", kaže iskusni golman Branislav Mitrović, jedini u našem timu koji je igrao i prethodna dva EP u zimsko doba. 

Strahinja Rašović je podsetio na nedavni poraz od Nemaca, kao sitnu opomenu da se mora biti maksimalan i fokusiran. Jer samo tako se može do vrhunskog rezultata, o kom je on sam pričao i pre odlaska u komšijsku državu. 

"Igrali smo u Budimpešti u potpuno izmenjenom sastavu, ali sada očekujem pobedu. Fizički su snažni, korpulentni, izmoriće nas što je dobro. Imamo u odnosu na Fukuoku novi sastav, tu su Mandić, Viktor Rašović, Vico... Verujem da smo sazreli i da ćemo to da pokažemo. Nije bitan sastav grupe. Nemci su snažni, Maltežani su pravi sparing partner. Bićemo spremni za osminu finala. Verujem u pobedu i da ćemo biti spremni za četvrtfinale, baš kao što je bilo u Fukuoki".

Nemanja Ubović će, ako bude bio u sastavu imati mali jubilej, jer će mu to biti 100. utakmica za državni tim. 

"Nisam znao, lep je to podatak i nadam se da će utakmica  biti još mnogo. Ovo je moje prvo evropsko prvenstvo i motivisan sam kao i ekipa da osvojimo najsjajniju medalju. Krenuli smo dobro, biće sve bolje i bolje. Nemci su ozbiljniji rival od Izraela i pristup mora da bude maksimalan. Cilj je da napredak bude primetan u svakom meču pred one najvažnije utakmice", kaže jedan od aduta selektora Uroša Stevanovića. 

Standings provided by Sofascore