Vesti iz ostalih sportova

Ne idem da bih prošao osminu finala, idem da osvojim zlatnu medalju: Strahinja Rašović čeka EP kao "zapeta puška"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 17:35
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije Vaterpolo savez Srbije
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije

Najbolji vaterpolisti Srbije ove godine neće moći da uživaju u novogodišnjim i Božićnim praznicima kao većina njihovih kolega sportista, jer im nova reprezentativna sezona kreće već 4. januara, kada u Zagrebu i Dubrovniku počinje šampionat Evrope, što je za "delfina" jedna od poslednjih prilika da se dokopaju malo preostalih viza za Olimpijske igre u Parizu.

Selektor Uroš Stevanović i ekipa privode u beogradu kratke pripreme za najveće kontinentalno takmičenje, a jedan od naših najjačih aduta u novoj, podmlaženoj postavi, Strahinja Rašović, očekuje da se na EP ode dalje od Svetskog prvenstva ovog leta u Fukuoki, na kom je srpski tim završio kao četvrti u konačnom plasmanu. 

"Osećamo se baš onako kako bi trebalo, fizički iscrpljeno, umorno i teško. Hemija u ekipi je odlična, ono što smo radli prošlog leta, nastavili smo i sada. Zlatna medalja je glavni cilj. Nema nikakvog iščudjavanja i nekakvih alibi priča, uvek idemo do kraja. Ja čvrsto verujem u kvalitet našeg tima. Konkurencija nikad nije bila ovako jaka, da svako može svakog da pobedi, ali sam ohrabljen sam prethodnim Svetskim prvenstvom. Srbija je uvek išla da se bori za najviša odličja i tako treba i ostati", započeo je današnju priču sa medijima vrsni golgeter. 

Prethodna generacija ostavila je sadašnjoj u amanet pregršt titula, a član mađarskog Vašaša priželjkuje da sa saborcima već u komšijskoj državi krene šampionskim putevima Filipovića, Prlainovića, Pijetlovića, Mitrovića... 

"Ja idem na Evropsko prvenstvo da bih ga osvojio, hoću da osvojim zlatnu medalju, ne idem da bih prošao osminu finala i da se zadovoljim četvrtfinalom. To mene kao reprezentativca Srbije i šampiona Olimpijskih igara ne zadovoljava. Ja hoću da da uđemo u finale koje nam je izmalo na Svetskom prvenstvu i to je to", podseća Rašović na to da je jedan šampionsko vaspitanje jedno od postulata naše škole vaterpola. 

Na Evropskom prvenstvu koje se prošle godine odigralo u Splitu, "delfini" nisu imali puno sreće i morali su da se zadovolje 9. mestom. Zbog toga su vaterpolisti ove godine u "lakšoj" grupi sa Nemačkom, Maltom i Izraelom, ali ih zato u nokaut rundi očekuju teški izazovi protiv favorita. 

"Ja gledam na to sa pozitivne strane. Možda će nam prijati te tri malo lakše utakmice u grupi, da svežiji dočekamo osminu finala, sa druge strane. možda će nam faliti neki jak meč. Ali, nek bude tako da ćemo spremniji i svežiji dočekati osminu finala - zaključio je Rašović.