Vesti iz ostalih sportova

Poraz vaterpolista Srbije u Podgorici: Grčka nadigrala "delfine"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 20:42
Poraz vaterpolista Srbije u Podgorici: Grčka nadigrala "delfine" Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije poraženi su u Podgorici od selekcije Grčke u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Svetski kup 6:14 (4:2, 4:1, 5:6, 3:5)  

Malo toga je "delfinima" polazilo za rukom u prvom poluvremenu. Grci su polako povećavali prednost, posle promašenog zicera kod rezultata 4:2 za Grčku igra Srbije se raspala, rival je stekao šest golova prednosti (8:2 i 9:3). 

Drugi deo Srbije je odigrala bolje, dva minuta pred kraja treće četvrtine Dušan Mandić je četvrtim golom smanjio na 11:8, a Strahinja Rašović u samom finišu treće deonice održao Srbiju na "minus tri" (9:12). Osam sekundi pre kraja "delfini" su bili neoprezni u odbrani i primili gol za 13:9.

Strahinja Rašovič se raspucao u drugom poluvremenu, na početku četvrte četvrtine je smanjio na 13:10. Nikola Lukić je potom  približio Srbiju na 13:11, ali do kraja Srbija nije uspela da ugrozi veliku prednost koju je Grčke stekla u prvom delu

Najefikasniji u timu Srbije bili su Strahinja Rašović sa pet i Dušan Mandić sa četiri pogotka. Kod Grka po tri puta precizni su bili Konstantinos Kakaris, Janis Funtulis, Stilijanos Argiropulos i Konstantinos Genidunijas.