Vesti iz ostalih sportova

Kada ne daje golove fudbal, Dejan Joveljić "jede" šahovske figure: Fudbalski reprezentativac Srbije osvojio šest poena na prvenstvu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 16:26
Fudbaler Dejan Joveljić MN Press
Fudbaler Dejan Joveljić

Dejan Joveljić ljubiteljima sporta poznat je kao bivši napadač Crvene zvezde i sadašnji član Los Anđeles Galaksija, dok su do skoro samo ljudi iz njegovog bližeg okruženja imali pojma o novoj, velikoj strasti centarfora iz Bijeljine prema šahu. 

Dvadesettrogodišnjak ponikao u omladinskoj školi najtrofejnijeg srpskog kluba u vreme pandemije korona virusa, prema sopstvenom priznanju, ušao je u tajne ove drevne igre i počeo maksimalno da uvežbava pobedničke taktike. 

 

 

I toliko je dobar u tome da je stigao da učestvuje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu ovih dana, gde je osvojio dovoljno poena da bude rangiran, o čemu je našu javnost obavestio Fudbalski savez Srbije. 

"Reprezentativac Srbije i prvotimac Los Anđeles Galaksija iskoristio je kraj sezone i pauzu u MLS-u da učestvuje na Evropskom prvenstvu u šahu. Šampionat je održan u Zagrebu, a napadač naše reprezentacije ostvario je solidan učinak osvojivši šest poena u 13 odigranih partija", stoji u objavi FSS-a.

Nedavno je Joveljić ugostio u Los Anđelesu i šahovsku reprezentaciju Srbije koja je postala prvak Evrope. Igrao je protiv njih i oprobao se i sa najboljima.

Što se fudbalske strane tiče, on ima ugovor sa Galaksijem do kraja decembra 2025. godine i njegova vrednost prema "Transfermarktu" je 3,5 miliona evra: Kad god da ode ostaće upamćen kao strelac najbržeg gola za LA Galaksi u istoriji ovog američkog kluba, u konkurenciji igrača uvedenih sa klupe.