Vesti iz fudbala

Joveljić dao najbrži gol u istoriji LA Galaksija kao rezervista: Bilo mu je potrebno samo 49 sekundi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 08:54
Joveljić dao najbrži gol u istoriji LA Galaksija kao rezervista: Bilo mu je potrebno samo 49 sekundi Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Srpski fudbaler Dejan Joveljić postigao je pobedonosni gol za LA Galaksi u susretu protiv San Hozea (2:1) i za to mu je bilo potrebno samo 49 sekundi i ušao je u klupsku istoriju jer niko pre njega nije uspeo brže da postigne pogodak nakon što je kao rezerva ušao na teren.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je dobio priiku u 90. minutu umesto Meksikanca Čičarita i za manje od jednog minuta je uspeo da reši pitanje pobednika i donese tek drugu pobedu svojoj ekipi u dosadašnjih 11. kola MLS lige.

 

 

"Srećan sam zbog gola i pobede, jer nam je to bilo potrebno. Uvek sam spreman da se žrtvujem za ekipu i ukoliko svaki put treba da budem rezerva, a da ekipa pobedi, ja ću to biti. Inače, mislim da je u ovoj ligi lakše da igraš poslednjih 25 minuta, nego u ranijoj fazi utakmice, jer ti se tada pruža mnogo veća mogućnost da postigneš pogodak", rekao je Joveljič posle meča.

Mladi napadač je nedavno nastupao za selekciju Srbije na prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država (2:1), a nada se da to neće biti njegov poslednji nastup za nacionalni tim.

"Velika je čast i privilegija igrati za reprezetaciju svoje zemlje i motivisan sam da nastavim sa radom. Srećan sa što selektor Dragan Stojković gleda moje mečeve, što mi je pružio šansu, a naredni Mundijal će se igrrati baš u Americi i nadam se da ću biti deo reprezentacije, koja ima izuzetno kvalitetne napadače", rekao je Joveljić.