Vesti iz fudbala

Radoja i Joveljić strelci: Napadač Galaksija ušao u istoriju MLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 12:06
Dejan Joveljić u dresu LA Galaksija Tanjug/AP Photo/Kyusung Gong
Dejan Joveljić u dresu LA Galaksija

Fudbaleri Los Anđeles Galaksija pobedili su u gostima ekipu Sportinga iz Kanzas Sitija rezultatom 3:2 u jutrošnjem meču MLS, a meč je obeležio povremeni srpski reprezentativac Dejan Joevljić.

Sporting je posle prvog poluvremena vodio 2:0 golovima srpskog internacionalca Nemanje Radoje i Vilijama Agade u trećem minutu nadoknade prvog dela meča.

Činilo se tada da će pobeda pripasti domaćem sastavu, ali onda je usledio veliki preokret ekipe iz Los Anđelesa u kojem je značajan doprinos imao bivši prvotimac Crvene zvezde.

Najpre je Erik Zavalena u 72. minutu smanjo na 2:1, tri minuta kasnije Dejan Joveljić je izjednačio, a u 80. je Marko Delgado postavio konačan rezultat. 

Joveljić je bio starter u ekipi iz Los Anđelesa, teren je napustio u 83. minutu, a gol koji je postigao mu je peti ove sezone na isto tolikomečeva, pa je izjednačio rekord Brajana Mekbrajda po broju golova po najdužem nizu vezanih mečeva na kojima je postigao gol na startu sezone. 

Srpski fudbaler deli prvo mesto na tabeli liste strelaca MLS lige sa Luis Morganom iz ekipe Njujork Red Bul.
LA Galaksi se nalazi na drugom mestu na tabeli Zapadne konferencije MLS lige sa devet bodova, dok je Sporting deveti sa šest