Vesti iz ostalih sportova

Futsal reprezentacija Srbije večeras protiv Francuske: "Orlovi" traže pobedu u Lavalu bez Jovana Lazarevića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 14:40
Futsal reprezentacija Srbije večeras protiv Francuske: "Orlovi" traže pobedu u Lavalu bez Jovana Lazarevića Twitter/FSS

Futsal reprezentacija Srvbije večeras od 21.00 (TV Arena 3 Premium) u Lavalu igra protiv selekcije Francuske u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

S obzirom na to da "Orlovi" u dosadašnjem toku kvalifikacija imaju dve pobede i remi (upravo protiv Francuske), trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova, tako da bi potencijalna pobeda nad "trikolorima" definitivno obezbedila plasman u naredni krug i ogroman korak ka Evropskom prvenstvu 2024. godine:

Selektor Srbije, Dejan Majes, istakao je da uprkos tome što se nadao da će imati sve igrače na okupu, najbolji futsaler, Jovan Lazarević se povredio i neće ga biti protiv Francuske:

 

 

"Posle prvog sastanka sa igračima, dogovor je jasan, idemo u Francusku po tri boda i prvo mesto u grupi. Iskreno, nadao sam se da ćemo prvi put posle septembra 2021. biti kompletni, ali je Joca Lazarević zaradio rupturu zadnje lože i morao je u poslednjem trenutku da otkaže dolazak u Staru Pazovu. Imajući u vidu da smo na prethodnim mečevima imali po petoricu i šestoricu povređenih igrača, ne smemo da se žalimo i ovo je ozbiljan vetar u leđa da u Laval odemo puni optimizma i sa željom da i posle te utakmice ostanemo na prvom mestu u grupi", rekao je Majes, pa dodao očekuje pravi spektakl u Francuskoj:

"Njihova pobeda protiv Norveške u poslednjem kolu verovatno neće dolaziti u pitanje i pokušaće da ostanu neporaženi i posle drugog meča sa našom reprezentacijom. Gledao sam trenutni plasman i bodovni saldo u ostalih 11 grupa, skoro sam siguran da bez obzira na ishod utakmice u Lavalu, ne moramo da strepimo za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Takva situacija daje prostor i slobodu i nama i njima da uđemo rasterećeno u utakmicu i da u jednoj otvorenoj borbi pokažemo ko je bolji", podvukao je Majes.

Podsetimo, Miloš Simić se oporavio, a Majes će na raspolaganju imati i Marka Pršića, Slobodana Rajčevića i Dragana Tomića.