Vesti iz ostalih sportova

Spektakl u SPENS-u: Stonoteniserke Novog Sada za vikend dočekuju šampiona Evrope uz prenos na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 09:38
Stonoteniserke Novog Sada promo
Stonoteniserke Novog Sada

Stonoteniserke Novog Sada u subotu 25. novembra dočekuju evropskog prvaka, ekipu poljskog Tarnobrzega u 3. kolu A grupe Top 12 faze Lige šampiona.

Novosađanke su na startu tog elitnog takmičenja, u Poljskog, poražene 3:1, dok su nedavno uspele da sa 3:2 savladaju Žue le Turs u Francuskoj. Utakmica protiv Tarnobrzega igra se u stonoteniskoj sali "SPENS" i počinje u 18 časova, uz prenos na TV Arena sport 4. 

"Počastvovani smo što se ponovo sastajemo sa Tarnobrzegom. Prošle sezone igrali smo u okviru četvrtfinala Lige šampiona. Sada smo u grupi sa njima što znači da ako eventualno prođemo dalje, izbećićemo ih u utakmici za plasman u polufinale. Poljski tim je drim tim. Imaju četiri igračice iz Top 50 sveta, a dve iz prvih 10, obe su Kineskinje. Naše devojke biće rasterećene. Tijana Jokić je prošli put uzela partiju Kineskinji Ju Fu i to je nagrada za naš rad", kaže trener Slobodan Stojanov. 

Novi Sad će biti jači za Kineskinju Šia Ruići koja je nedavno doputovala u Srbiju i biće skoro mesec dana na raspolaganju našem šampionu.

"Reč je o talentovanoj 19-godišnjoj igračici. Došla je u pratnji trenera Jia Zenga, a sve u sklopu saradnje STK Novi Sad sa centrom iz provincije Hubei. Mi stalno ulažemo u trenažni rad kako bi naše domaće mlade igračice napredovale, a to je istovremeno ulaganje u srpski stoni tenis", kaže predsednik Skupštine kluba Predrag Ničić.

Ulaznice za utakmicu Novi Sad - Tarnobrzeg (25. novembar u 18:00) iznose 400 dinara, dok paket karata za taj meč, kao i naredni Novi Sad - Žue le Tur (4. decembar) iznosi 500 dinara.

Ceo prihod ide kao i do sada u humanitarne svrhe, ali ovoga puta za Novosađanku Danijelu Štrbački Glavić, samohranoj majci troje male dece koja boluje od karcinoma. Danijela, akademska umetnica, imaće i svoju izložbu kreativnih novogodišnjih ukrasa i kutija za bebe i za decu ispred stonoteniske sale SPENS-a za vreme utakmica Lige šampiona.