Vesti iz ostalih sportova

Stonoteniserke Novog Sada posle drame do Top 8 faze Lige šampiona! Meč o kome će se pričati...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 01:04
Stonoteniserke Novog Sada STK Novi Sad
Stonoteniserke Novog Sada

Posle nove pobede nad francuskom ekipom Žue le Turom, stonoteniserke Novog Sada po drugi put u nizu obezbedile su plasman u četvrtfinale Lige šampiona!

Za mesto u nokaut fazi elitnog takmičenja, Novosađankama je bila potrebna pobeda nad večerašnjim rivalkama ili poraz od 3:2, uz bolji set količnik, pošto su Srpkinje slavile tim rezultatom u Francuskoj pre dve nedelje. Ali, naše devojke ništa nisu htele da prepuštaju slučaju. Pred punim tribinama dvorane SPENS, slavile su rezultatom 3:1, a ključnu pobedu, vrednu Top 8 faze Lige šampiona donela je stonoteniserka srpskog tima Lam Ji Luk iz Kine!

Novosađanke su tako drugu fazu elitnog takmičenja završile na drugom mestu grupe A, iza aktuelnog šampiona Evrope, ekipe poljskog Tarnobržega, koja je ostvarila sve četiri pobede do sada.

Ipak, iako je Lam Ji Luk donela ključni poen srpskom timu, ogromnu ulogu u pobedi novosadske ekipe imala je kapitenka Tijana Jokić, koja je u duelu sa 70. igračicom sveta Oudri Zarif, slavila sa 3:2 u gemovima i to nakon što je u odlučujućem, petom gemu gubila sa 1-5. 

Iako ju je poen delio od poraza, čime bi uvela Novosađanke u komplikovanu situaciju, Jokićeva je režirala 5:0 seriju, pobedila 6:5 i sa 3:2 u gemovima donela srpskom timu prednost od 2:1 u setovima, posle čega je Kineskinja rutinski završila posao.

 

 

"Pobedili smo prvi meč u Francuskoj sa 3:2, što je pred revanš bilo kao 0:0. Nismo imali prednost u ovom duelu. Rivali su rizikovali što su ubacili Tarifovu na treću poziciju, tom odlukom su na kraju iznenadili sami sebe. Aneta Maksutim nažalost nije pružila svoj maksimum, međutim, naše pojačanje iz Kine i Tijana su bile perfektne", rekao je trener Novog Sada Slobodan Stojanov i dodao:

"Lam je odradila sjajan posao, ali je igračica večeri bila bez sumnje Tijana Jokić, koja se vratila posle 1:5, što je bilo zaista neverovatno", zaključio je Stojanov.

 

 

"Nisam ni bila svesna da sam gubila 5:1 u tom petom setu... Bilo nam je teško i pre meča, znali smo kakav pritisak ova utakmica nosi i kakvi su kvaliteti rivala. Dale smo sve od sebe na kraju nam se sreća osmehnula", dodala je kapitenka Tijana Jokić.

Novi Sad - Žul de Tur 3:1

Lam Ji Luk - Noven Fort 3:0 (11-7, 11-4, 11-3)
Aneta Maksuti - He Li 1:3 (9-11. 13-11, 2-11, 9-11)
Tijana Jokić - Odri Zarif 3:2 (11-9, 7-11, 11-6, 7-11, 6-5)
Lam Ji Luk - He Li 3:1 (11-7, 13-15, 11-3, 11-9)
 

 

Standings provided by Sofascore