Vesti iz ostalih sportova

Stonoteniska Liga šampiona na TV Arena sport: Novosađanke igraju meč odluke za plasman u Top 8

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 09:12
Aneta Maksuti Z. Todorović
Aneta Maksuti

Stonoteniserke Novog Sada od 18.30 časova uz direktan prenos na TV Arena sport očekuje odlučujući meč u Top 12 fazi Lige šampiona protiv francuske ekipe Žue le Tur u stonoteniskoj sali SPENS-a.

Novosađanke su druge na tabeli A grupe, druge faze Lige šampiona, iza neprikosnovenog aktuelnog prvaka Evrope, ekipe poljskog Tarnobržega. Da bi zadržale tu poziciju i tako obezbedile drugu sezonu uzastopno mesto u četvrtfinalu, stonoteniserkama Novog sada je potreban trijumf nad Turom ili poraz od 3:2 uz bolji set količnik usled trijumfa tim rezultatom u Francuskoj. 

"Sve staje u dva ili tri sata utakmice protiv Francuskinja. Uopšte se ne bavimo matematikom, razmišljamo samo o pobedi. Neće biti lako jer francuska ekipa ima sjajan sastav predvođen Kineskinjom He i reprezentativkom Zarif koja može sa svima u Evropi da se nosi. To je i mlada reprezentativka Nort protiv koje je naša Tijana Jokić odigrala sjajno. Sve protivnice imaju različit stil igre i materijale na reketima, tako da je i taktička priprema na ovom meču jako važna", kaže trener Slobodan Stojanov.

Stonoteniserke Novog Sada su u subotu odigrale poslednji meč u prvom delu sezone u Superligi Srbije kada su uspele da savladalu TSC iz Bačke Topole, najvećeg rivala u borbi za titulu i tako zadržale maksimalan skor nakon 9. kola domaćeg prvenstva.

"Imali smo težak meč koji je trajao tri sata protiv TSC-a. To je bila prava priprema za Ligu šampiona i voleo bih da imamo više takvih susreta u našem prvenstvu. Tijana Jokić je pokazala da je u ovom momentu možda i u najboljoj formi, kao i Reka Bezeg koja je dobila iskusnu Emu Rečko. Naš lider Aneta Maksuti još traži pravu igru, ali ja verujem u nju i znam da će biti najbolja kada je najpotrebnije, a znamo i da ona igra sjajno pred domaćom publikom koju pozivam da ispune salu SPENS u odlučujućoj utakmici sa Francuskinjama" završio je Stojanov.

Utakmica između Novog Sada i Žue le Tura ima humanitarni karakter. Ulaznica iznosi 400 dinara, prihod ide sugrađanki Danijeli Strbac, samohranoj majci troje dece koja boluje od karcinoma. Njena izložba unikatnih novogodišnjih poklona, kao i na nedavnom susretu sa Tarnobržegom, biće ispred sale pre i za vreme utakmice Lige šampiona.