Vesti iz ostalih sportova

Srbiju će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati i dvoje biciklista: Veliki uspeh Biciklističkog saveza Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.11.2023 11:00
Biciklizam MN Press
Biciklizam

Reprezentativci Srbije u biciklizmu ispunili su dve norme za drumski biciklizam i priključili su se sportistima koji su do sada izborili učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, gde se očekuje da srpski olimpijci osvoje dvocifren broj medalja.

Svetska biciklistička federacija (UCI) je, uz čestitke Biciklističkom savezu Srbije, poslala dopis u kome potvrđuje da su, svojim rezultatima u proteklom periodu, srpski biciklisti ispunili dve norme za OI u Parizu.

Biće to prvi put u istoriji da Srbija na najvećoj planetarnoj smotri ima predstavnike u obe konkurencije, budući da nikada ranije nije biciklistkinja iz Srbije nije učestvovala na Olimpijskim igrama.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović istakao je da je ovo istorijski uspeh ostvaren velikim zalaganjem i talentom srpskih reprezentativaca.

"Pre svega do ovoga se došlo sjajnom strategijom, planiranjem direktora reprezentacije Marka Sudarića, koji je poput šahovskog velemajstora vukao poteze, slao takmičare na trke koje su nam donosile najveći broj bodova potrebnih za ispunjenje Olimpijske norme. Verovao sam u njega, u odluku da se učestvuje u dalekoj Australiji na Svetskom prvenstvu što nam je ispraznilo kasu, ali je predstavljalo i odskočnu dasku za Pariz. Od srca čestitam i njemu i svim biciklistima, trenerima, mojim saradnicima na ovom neverovatnom rezultatu jedne male biciklističke nacije", izjavio je Pavlović, a prenosi Tanjug.

Ko će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu odrediće stručni štab na osnovu rezultata i forme takmičara do OI.