Vesti iz ostalih sportova

Očekujem dvocifren broj medalja: Srpski predsednik Aleksandar Vučić veruje da će naš sport doživeti bum na Olimpijskim igrama 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.09.2023 15:48
Očekujem dvocifren broj medalja: Srpski predsednik Aleksandar Vučić veruje da će naš sport doživeti bum na Olimpijskim igrama 2024 Tanjug/RADE PRELIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje dvocifren broj medalja naših sportista na Olimpijskim igrama u Parizu i da će država nagrade sportistima isplaćivati na vreme i u budućnosti.

"Za razliku od nekih drugih mi mnogo novca ulažemo i sve to što ulažemo isplaćujemo na vreme", rekao je on novinarima na pitanje kako komentariše kritike Marka Oljače iz Društva "Koraci", jer su sportisti koji su dobili medalje otišli kod njega umesto da šire solidarnost u školama i na terenima.

Vučić je rekao da i ne zna o kome se radi, ali je istakao da su nekada ranije sportisti čekali dve godine za nagrade da budu isplaćene, dok se sada isplaćuju odmah.

"Pitajte vaterpoliste, košarkaše..., sad ne čekaju ni dva dana. Kod nas sve ide profesionalno, ozbiljno, ogdgovorno i zato smo u Pekingu i Londonu u njihovo vreme imali tri ili četiri medalje, u Riju osam, devet u Tokiju i u Parizu očekujemo dvocifren broj medalja", rekao je on uoči Igara u Parizu 2024. godine.