Vesti iz odbojke

Kolaković "skrojio" spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo: Selektor Srbije vodi 14 igrača na šampionat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 15:34
Kolaković "skrojio" spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo: Selektor Srbije vodi 14 igrača na šampionat MN Press

Evropsko prvenstvo za odbojkaše počinje 28. avgusta, a selektor Srbije, Igor Kolaković, danas je saopštio imena 14 igrača kojni će nas predstavljati na takmičenju u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Posle višenedeljnih priprema i nekoliko provera, u konkurenciji su ostali: tehničari: Vuk Todorović i Aleksa Batar; korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić; libera: Milorad Kapur i Miloš Krsteski; blokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković; te primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić i Pavle Perić. 

Oni i stručni štab "orlova", predvođen iskusnim crnogorskim stručnjakom, sledećeg ponedeljka odlaze u Rim, odakle se sele u Peruđu. U drugom italijanskom gradu vodiće bitke za bodove protiv Švajcarske 30. avgusta (21.00), Belgije (31. avgust, 18.00) i Italije (1. septembar, 21.00).

Neka se ponovi 2013. godina

Kolaković će ponovo voditi Srbiju na prvenstvu Evrope - prethodni put je to bio slučaj 2013. godine, kada je osvojena bronza.

- To je jedna od mojih najdražih medalja, s obzirom na put koji smo imali. Voleo bih da se nešto slično ponovi sada. Ne kažem da nas sada neko potcenjuje, ali slabo ko veruje da možemo da napravimo neki veliki rezultat. Ali opet, ne želim da obećavamo medalje.  Daleko smo od toga, moramo da obećamo veliku borbu i protiv Švajcaraca i protiv Italijana, Belgijanaca i Nemaca - zaključio je selektor.

Preostale utakmice, sa Estonijom (4. septembar, 18.00) i Nemačkom (5.9, 21.00) odigraće u Ankoni, sve u cilju zauzimanja jednog od prva četiri mesta u grupi, jer ona donose plasman u sledeći krug šampionata. 

"Orlovi" su na EP 2021 zauzeli četvrto mesto, a na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu završili su daleko od pobedničkog postolja (9). U međuvremenu je Kolaković zamenio Slobodana Kovača na selektorskoj poziciji.