Vesti iz odbojke

Meč sa Japanom prvo od tri moranja odbojkaša Srbije: "Orlovi" kreću u ključne bitke za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 08:37
Meč sa Japanom prvo od tri moranja odbojkaša Srbije: "Orlovi" kreću u ključne bitke za Olimpijske igre Odbojakški savez Srbije

Posle neočekivanog poraza od Turske, amortizovanog pobedama protiv Tunisa, Egipta i Finske, najbolji odbojkaši Srbije današnjim duelom sa Japanom (12.25) počinju ključnu fazu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Odbojkašice su se već plasirale na OI, dok je njihovim kolegama neophodno da slave danas, zatim dobiju utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama (7. oktobar, 09.00) i na kraju nadvise Sloveniju (8. oktobar, 09.00). Samo tako može do prva dva mesta na turniru u Tokiju. 

"Ovo su tri krucijalna meča za nas, na kojima su nam potrebne tri pobede da bismo se našli na Olimpijskim igrama", jasno je selektoru Igoru Kolakoviću, koji će ekipu izvesti na teren posle jednog dana takmičarske pauze. 

Aleksandar Atanasijević već zna kako je biti deo najveće sporske smotre na planeti, pa želi makar još jednom da doživi tu počast. Stoga puno očekuje od preostalih susreta, mada svestan težine rivala. 

"Sada dolazi ono najlepše. Čekaju tri izuzetno teška meča, protiv favorita, protiv rivala koji su iznad nas na FIVB rang listi, koji mogu mnogo toga da odluče i da nam obezbede plasman u Pariz... Imamo sreću da igramo sa dve postave, da imamo veliki broj igrača koji mogu da igraju u svakom trenutku. To je olakšavajuća okolnost za nas, jer ne moramo da igramo svaki meč i ne gubimo na kvalitetu. Imamo dan pauze, a onda igramo tri utakmice u tri dana, nešto što nije previše humano. Ali kako je nama, tako je i drugima. Moramo pre svega mentalno da se spremimo, jer mnogo toga se odlučuje, možda će to biti i najvažniji mečevi ovog leta u reprezentaciji", zaključio je Atanasijević.

Srbija trenutno drži treće mesto na tabeli u konkurenciji osam ekipa u tokijskom delu kvalifikacija, iza SAD i Slovenije, dvojca bez ijednog kiksa u prethodnim mečevima. 

Standings provided by Sofascore