Vesti iz odbojke

Srbija pobedila Bugarsku, ali drugi odlučuju o njenom plasmanu na završni turnir odbojkaške Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 08:02
Srbija pobedila Bugarsku, ali drugi odlučuju o njenom plasmanu na završni turnir odbojkaške Lige nacija Odbojkaški savez Srbije

Muška odbojkaška selekcija Srbije, pobedom nad Bugarskom, ispunila je prvi od uslova potreban za srećan rasplet borbe "orlova" za završni turnir Lige nacija, ali tih 3:0 (25:19, 25:22, 25:22) u četvrtom meču na turniru Lige nacija u američkom Anahajmu možda neće vredeti ako joj protivkandidati ne "pomognu".

Marko Podraščanin i ekipa, sa šest trijumfa i isto toliko poraza, trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli i s njim bi mogli da Fajnal-ejt u Gdanjsku, međutim važno je šta će napraviti Holandija i Francuska. Za sada im ide na ruku to što su u utakmici posle njihove "trikolori"izgubili protiv Sjedinjenih Američkih Država, mada će šansu za osvajanje bodova imati i protiv Nemačke, u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, a potreban im je i poraz "lala" od Slovenije.  

"Posle nagomilanih utakmica, ovo je bila treća u nizu, malo smo se pribojavali ovog protivnika, koji je rasterećen svih briga o opstanku u Ligi nacija. Znali smo da imaju kvalitet, pobedili su Sloveniju 3:0 na prvom turniru... Međutim, igrali smo veoma odgovorno, precizno, koncentrisano - stvarno sam zadovoljan kako smo izgledali... Možda se energetski nismo previše potrošili, ali je rezultat bio stvarrno u prvom planu večeras", rekao je posle trijumfa protiv Bugarske selektor Igor Kolaković.

Kada se sve sabere i oduzme, crnogorski stručnjak smatra da ima dovoljno razloga za zadovoljstvo (ne)završenom sezonom u Ligi nacija. 

"Zadovoljan sam. Imali smo mnogo problema na samom početku Lige nacija. Planovi koje smo imali vezani za igrače koji će da iznesu teret u ovom takmičenju su propali sa operacijama Lisinca i Kovačevića, bolešću Atanasijevića i Ivovića. Igrači koji su tu bili su izneli teret treninga i utakmica, bez obzira na to što u svojim klubovima ne igraju onoliko koliko bi trebalo - pokazali su da je reprezentacija veliki motiv za sve njih".

Po tradiciji, reprezentativna odbojkaška leta su duga i nabijena obavezama, pa "orlove" očekuje i kontinentalni šampionat u Severnoj Makedoniji, Izraelu i BUgarskoj (28. avgust - 16. septembar). 

"Treba nam deset dana odmora, a 21. jula se skupljamo i počinjemo drugu fazu ovogodišnje reprezentativne sezone, tačnije pripreme za Evropsko prvenstvo", podvukao je selektor Srbije.

 

Standings provided by Sofascore