Vesti iz odbojke

Srbija pobedila Bugarsku, ali drugi odlučuju o njenom plasmanu na završni turnir odbojkaške Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 08:02
Odbojkaši Srbije pobedili Bugarsku u Ligi nacija Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaši Srbije pobedili Bugarsku u Ligi nacija

Muška odbojkaška selekcija Srbije, pobedom nad Bugarskom, ispunila je prvi od uslova potreban za srećan rasplet borbe "orlova" za završni turnir Lige nacija, ali tih 3:0 (25:19, 25:22, 25:22) u četvrtom meču na turniru Lige nacija u američkom Anahajmu možda neće vredeti ako joj protivkandidati ne "pomognu".

Marko Podraščanin i ekipa, sa šest trijumfa i isto toliko poraza, trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli i s njim bi mogli da Fajnal-ejt u Gdanjsku, međutim važno je šta će napraviti Holandija i Francuska. Za sada im ide na ruku to što su u utakmici posle njihove "trikolori"izgubili protiv Sjedinjenih Američkih Država, mada će šansu za osvajanje bodova imati i protiv Nemačke, u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu, a potreban im je i poraz "lala" od Slovenije.  

"Posle nagomilanih utakmica, ovo je bila treća u nizu, malo smo se pribojavali ovog protivnika, koji je rasterećen svih briga o opstanku u Ligi nacija. Znali smo da imaju kvalitet, pobedili su Sloveniju 3:0 na prvom turniru... Međutim, igrali smo veoma odgovorno, precizno, koncentrisano - stvarno sam zadovoljan kako smo izgledali... Možda se energetski nismo previše potrošili, ali je rezultat bio stvarrno u prvom planu večeras", rekao je posle trijumfa protiv Bugarske selektor Igor Kolaković.

Kada se sve sabere i oduzme, crnogorski stručnjak smatra da ima dovoljno razloga za zadovoljstvo (ne)završenom sezonom u Ligi nacija. 

"Zadovoljan sam. Imali smo mnogo problema na samom početku Lige nacija. Planovi koje smo imali vezani za igrače koji će da iznesu teret u ovom takmičenju su propali sa operacijama Lisinca i Kovačevića, bolešću Atanasijevića i Ivovića. Igrači koji su tu bili su izneli teret treninga i utakmica, bez obzira na to što u svojim klubovima ne igraju onoliko koliko bi trebalo - pokazali su da je reprezentacija veliki motiv za sve njih".

Po tradiciji, reprezentativna odbojkaška leta su duga i nabijena obavezama, pa "orlove" očekuje i kontinentalni šampionat u Severnoj Makedoniji, Izraelu i BUgarskoj (28. avgust - 16. septembar). 

"Treba nam deset dana odmora, a 21. jula se skupljamo i počinjemo drugu fazu ovogodišnje reprezentativne sezone, tačnije pripreme za Evropsko prvenstvo", podvukao je selektor Srbije.

 

Standings provided by Sofascore