Vesti iz odbojke

Evropsko prvenstvo za odbojkašice na TV Arena sport: Srbija protiv Ukrajine kreće po novu medalju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 10:08
Evropsko prvenstvo za odbojkašice na TV Arena sport: Srbija protiv Ukrajine kreće po novu medalju MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije navikla nas je na medalje sa velikih seniorskih takmičenja i, što je još važnije, sama uvek "puca" visoko, pa aktuelne kontinentalne vicešampionke žele medalju i na tek započetom prvenstvu Evrope. Koliko su ozbiljne u toj nameri planiraju da pokažu konkurenciji već u večerašnjem meču prvog kola A grupe, protiv Ukrajine u Gentu (17.00, TV Arena 2 Premium). 

Predvođene trofejnom kapitenkom Majom Ognjenović i jednom od najboljih odbojkašica današnjice, Tijanom Bošković, izabranice novog selektora Đovanija Gvidetija velike su favoritkinje protiv ekipe iz bivše sovjetske republike. Ali i svesne da "mali" timovi imaju poseban motiv protiv osvajačica zlata na poslednjem šampionatu sveta, odnosno rezultatskog rizika uvodnih utakmica, jer hvatanje takmičarskog koraka i ritma može biti vrlo stresno.

"Mislim da je suvišno pričati o našim ambicijama, one su uvek najviše, tako će biti i ovog puta. Raduje me što su svi izuzetno motivisani, stvarno smo svi dobro radili. Iskoristili smo svaki dan maksimalno. Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo da takmičenje počne", izjavila je Boškovićeva u lično i ime celog sastava pred put na EP u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji. 

Od osamostaljivanja Srbije, "orlice" su naciju obradovale sa pet evropskih medalja i to tri najsjajnije (2011, 2017. i 2019. godine), dva srebrne (2007, 2021) i jednom bronzom (2015). Na ovom šampionatu za prolazak u drugu rundu, osim sa Ukrajinkama, boriće se sa Belgijom, Mađarskom, Slovenijom i Poljskom. 

Mečevi Srbije u grupi A prvenstva Evrope

petak, 18. avgust

Srbija - Ukrajina 17.00

nedelja, 20. avgust

Srbija - Slovenija 17.00

ponedeljak, 21. avgust

Srbija - Poljska 17.00

sreda, 23. avgust

Srbija - Mađarska 20.00

četvrtak, 24. avgust

Srbija - Belgija 20.00