Vesti iz odbojke

Evropska prvenstva u odbojci na Areni: Ženska reprezentacija Srbije za šesto finale, muška za nove bodove u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 14:59
Evropska prvenstva u odbojci na Areni: Ženska reprezentacija Srbije za šesto finale, muška za nove bodove u grupi Tanjug/AP Photo

Ko voli odbojku u Srbiji taj će se večeras nagledati ovog atraktivnog sporta, bez direktnog kontakta rivala i grubosti, jer će u razmaku od nekoliko sati naša seniorska ženska selekcija protiv Holandije boriti za svoje sedmo finale Evropskih prvenstva u istoriji (20.30, TV Arena 3 Premium), a njihove kolege na šampionatu Starog kontinenta, protiv Italije probati da vežu treću pobedu u grupi A (21.00, Arena sport 2). 

Naravno, svetla pozornice jače će biti uperana na Tijanu Bošković i devojke, jer aktuelne svetske prvakinje imaju vanrednu priliku da u Briselu nastave fascinatnan kontinuitet visokih plasmana na velikim takmičenjima. Na ovo EP su došle kao viceprvakinje prošlog turnira, a od početka takmičenja u više država pokazale su da s pokrićem "nišane" novo finale. 

Kao na prvenstvima Evrope 2007, 2011, 2017, 2019. i 2021. godine. Četiri su rešile u svoju korist, prevazilazeći probleme sa povredama i postepenim povlačenjima starijih igračica, a sada čvrsto veruju da imaju znanje, energiju i koncentraciju da pokažu i dokažu da su velesila.

S ozbiljnim pristupom "lalama", podrazumeva se kada su u pitanju izabranice Đovanija Gvidetija, koji je na selektorskoj klupi zamenio drugog Italijana - Danijelea Santarelija. Jer, koliko god bile kvalitetnije pokrivene na svim pozicijama, "orlice" znaju da im duel sa boljim iz polufinala Italija - Turska neće pasti s neba. 

Evropsko prvenstvo, polufinale

petak, 1. septembar

Italija - Turska 17.00

Srbija - Holandija 20.30

nedelja, 3. septembar

meč za treće mesto 16.00

finale 19.30

Na drugoj strani Evrope, u Peruži, izabranici Igora Kolakovića probaće da "iskopiraju" zemljakinje, tako što će ostati nepobedivi u A grupi. Što je lako za reći, a potencijalno teško ostvariti, jer posle duela sa Švajcarskom i Belgijom izlaze na mrežu sa domaćom Italijom. I osim jake protivničke ekipe protiv sebe će imati temperamentnu publiku jednog od domaćina EP, potencijalno i sudije, jer "azuri" u svakom sportu umeju da dobiju naklonost "spoljnog faktora". 

Standings provided by Sofascore